Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell reageert op Antonelli als mogelijke vervanger Hamilton

Andrea Kimi Antonelli wordt steeds vaker genoemd als mogelijke vervanger van Lewis Hamilton bij Mercedes in 2025. Maar hoe kijkt George Russell eigenlijk aan tegen het supertalent?

Mercedes-teambaas Toto Wolff weet al een aantal maanden dat hij op zoek moet naar een nieuwe teamgenoot voor George Russell in 2025. Lewis Hamilton verraste namelijk vriend en vijand door al voor het huidige Formule 1-seizoen aan te kondigen dat hij vanaf komend jaar bij Ferrari gaat rijden.

Het is duidelijk dat Wolff Max Verstappen als zijn nummer één doelwit voor dat stoeltje ziet, maar de vraag is hoe realistisch dat echt is. De teambaas doet er in ieder geval alles aan om de drievoudig wereldkampioen binnen te halen. Ook Carlos Sainz wordt genoemd als mogelijke teamgenoot van Russell, maar Mercedes heeft zelf een supertalent in huis: Andrea Kimi Antonelli.

Al wist de 17-jarige Italiaan in de eerste races van het Formule 2-seizoen nog niet heel veel indruk te maken. Russell vertelt in gesprek met onder meer RacingNews365 wat hij van de talentvolle Italiaan vindt. "Kimi is zo'n geweldige coureur en heeft in het verleden zoveel succes gehad, maar de beslissing ligt natuurlijk bij Toto en ik concentreer me gewoon op mezelf."

Om Antonelli voor te bereiden op een toekomst in de Formule 1 werkt hij een testprogramma af. Zo reed hij onlangs in Oostenrijk en in Imola. Russell gaat kort in op de test in Oostenrijk. "Kimi reed daarbij voor Mercedes en het was een test voor zichzelf. Dat heeft altijd deel uitgemaakt van het plan", zo sluit Russell af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"