Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell reed in zijn 'beste Williams-bolide ooit'

Wanneer het over George Russell gaat, wordt er nog vaak gesproken over zijn optreden tijdens de Grand Prix van Sakhir voor Mercedes in 2020. De Williams-coureur maakt echter ook dit jaar weer indruk in de Formule 1 door ieder raceweekend het maximale uit zijn Williams-bolide te halen. Ondanks dat het team nog ver van achteren rijdt, heeft Russell een beter gevoel dan ooit met de F1-wagen van het legendarische team.

Russell Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

George Russell is aan zijn derde seizoen bezig bij Williams, maar nog altijd heeft het Britse talent geen punten met Williams veroverd in de Formule 1. Toch maakt Russell tot nu toe ieder jaar indruk op de F1-fans en ook dit jaar overklast Russell zijn teamgenoot Nicholas Latifi. Ondanks dat hij ook dit jaar nog niet in de buurt kwam van de punten, laat Russell aan onder andere RacingNews365 weten dat hij nog nooit een beter gevoel heeft gehad met de Williams-bolide dan dit seizoen.

"De wagen voelde echt heel goed aan op het circuit van Barcelona, eerlijk gezegd voelde de wagen nog nooit zo goed aan als dat hij dit seizoen doet. Doordat er weinig wind stond tijdens de race in Spanje, kon ik ook heel constant rijden met de wagen. Wanneer je onder zulke weersomstandigheden rijdt, dan kun je de wagen als coureur zijnde echt de limiet opzoeken", aldus Russell na afloop van de Spaanse Grand Prix.

Logischerwijs kreeg Russell in Spanje dan ook vertrouwen voor het vervolg van het seizoen. "Ik kon de wagen echt managen, ook de banden en daardoor kon ik alles echt optimaliseren. Daarom denk ik dat we wat betreft het optimaliseren van de wagen en de bandenslijtage nu ook nog een stap vooruit kunnen zetten, waardoor we er van profiteren tijdens zowel normale als lastigere weersomstandigheden."

Tijdens de Grand Prix van Monaco hoopt de Brit ongetwijfeld mee te kunnen strijden om de punten, doordat de wagen een iets minder grotere rol speelt dan tijdens andere races op de F1-kalender.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen