Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell trekt positieve conclusie ondanks groot verschil met Verstappen

George Russell was de beste Mercedes-man tijdens de sprintkwalificatie voor de sprintrace in Oostenrijk. Hij zette zijn auto op de vierde plek neer, maar is duidelijk verrast door het grote verschil met polesitter Max Verstappen.

Russell FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Achter Red Bull en McLaren lijkt Mercedes nu redelijk stabiel als derde team te fungeren in de Formule 1. Dat bleek al zo in Canada en Spanje en die lijn weten ze door te trekken in Oostenrijk. Al was het gat tussen de man op pole, Max Verstappen, en George Russell op P4 op de korte Red Bull Ring een kleine vier tienden. En daar vindt de Brit wel wat van.

"De soft voelde eerlijk gezegd erg goed aan en mijn ronde voelde erg sterk. Ik was behoorlijk verrast door het gat", zo verklaart Russell voor de camera van F1TV na afloop van de sessie. "Ik heb waarschijnlijk te veel gas gegeven in mijn outlap en dat heeft waarschijnlijk de beste grip weggenomen."

"Dat is de enige verklaring die ik op dit moment heb, want de ronde voelde sterk aan. Het was waarschijnlijk de beste ronde van de sessie voor mij, maar toch was het een behoorlijke stap terug (het gat naar Verstappen, red.). Maar P4 is nog steeds een goede plek voor het gevecht op de zaterdag."

Wat kan Russell dan doen tijdens de sprintrace? "Ik vecht zeker voor het podium. Natuurlijk is het het belangrijkste om naar de hoofdrace te kijken, maar we zitten ook nu weer in de mix. Waarschijnlijk liggen we op dit moment iets voor op Ferrari, McLaren lijkt nog steeds een kleine voorsprong te hebben. Maar het is leuk om wat constanter vooraan te rijden", zo sluit Russell af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Kritiek op 'wanhopige' Verstappen: "Drie zaken discutabel"