Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz blijft gefrustreerd achter: "We hadden GP Miami kunnen winnen"

Carlos Sainz is ervan overtuigd dat een beter resultaat na de Grand Prix van Miami mogelijk was geweest. Sterker nog, de Spanjaard is ervan overtuigd dat hij de race had kunnen winnen.

Sainz Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz verlaat de Grand Prix van Miami met een onbehaaglijk gevoel. De Spanjaard ving de race als derde aan en had een uitstekende start, waarbij het even leek alsof hij raceleider Max Verstappen kon aanvallen. Maar toen hij de eerste bocht instuurde kwam een verremmende Sergio Perez er tussendoor en moest de Ferrari-coureur weer achter zijn teamgenoot aansluiten. Het scheelde niets of Perez had een grote crash veroorzaakt met de Ferrari-coureur en teamgenoot Verstappen. 

Na een vroege pitstop van Leclerc en raceleider Verstappen bevond Sainz zich op de tweede positie. De pech kwam niet veel later, toen de Spanjaard ook naar binnen ging voor een nieuw setje banden en de safety car één ronde later de baan op kwam. Lando Norris won, met behulp van de safety car, uiteindelijk de eerste Grand Prix uit zijn Formule 1-carrière.

Moeite met inhalen

Carlos Sainz finishte als vierde, maar kreeg na de race nog een straf uitgereikt van de wedstrijdleiding en viel terug naar P5. Hij had richting het einde van de race een incident met Oscar Piastri, waarbij de McLaren-coureur schade opliep aan de voorvleugel. De wedstrijdleiding kwam tot de conclusie dat Sainz de schuldige was. Hij ontving een straf van vijf seconden en een strafpunt op zijn licentie. 

"Ik denk dat ik een hele goede start had, ik lag op P2 in bocht 1 en zoals ze in de oude schooltijd zeggen: Checo kwam als een torpedo en reed ons bijna allemaal van de baan. We moesten uitwijken en ik verloor posities door die beweging", legt de Ferrari-coureur uit tegenover F1TV. "Vanaf dat moment had ik een goed tempo en als we de stint nog één ronde hadden kunnen verlengen, konden we deze race winnen. We kwamen één ronde voor de safety car naar binnen en lagen op dat moment voor op Lando."

Hij is dan ook niet blij na de race: "Gefrustreerd door de start, gefrustreerd door de safety car, gefrustreerd door Oscar omdat hij ons van de baan reed en we contact hadden. En toen moest ik agressief zijn om in te halen, want dit weekend hadden we om de een of andere reden moeite om in te halen."

Sainz sluit af met een felicitatie voor zijn voormalige teamgenoot: "Gefeliciteerd Lando, ik ben echt blij voor hem! Hij verdiende al heel lang een overwinning en zondag was zijn dag. Als ik naar mijn race kijk, zou ik het tegenovergestelde zeggen, het was niet mijn dag."

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"