Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Sainz dwong Verstappen tot uiterste: "Heb alles gegeven"

Met een grote glimlach stapte Max Verstappen uit zijn Red Bull in Canada. Hij won de race en zag tevens zijn rivalen in de titelstrijd veel punten mislopen.

Verstappen Canada Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Voor Max Verstappen was er lange tijd geen vuiltje aan de lucht in Montreal. In zijn Red Bull bepaalde hij het tempo en zelfs een afwijkende strategie ten opzichte van Carlos Sainz deed hem geen moment wankelen.

Pas toen de Safety Car in de slotfase op de baan kwam, waarmee zijn voorsprong op Sainz verdween, werd het spannend. De Spanjaard reed zestien ronden lang binnen een seconde van Verstappen, maar die gaf geen krimp.

"De Safety Car hielp niet. Ferrari was erg sterk tijdens de race, dus het was al moeilijk geworden om het gat (zonder stop van Sainz, red.) te dichten richting het einde van de race - zelfs op versere banden."

Sainz dook direct de pits in nadat de gele vlaggen en een Virtual Safety Car-periode aanving, die uitmondde in een Safety Car. "Het was erg spannend in de slotfase en ik heb alles gegeven. Dat moest wel, want Carlos deed dit ook. Volgen hier is moeilijk, maar ik zag dat hij aan het pushen en dan weer laden was. Dat is wat makkelijker hier met DRS, maar de laatste rondjes was erg leuk."

"Dit jaar zijn we gelukkig snel op de rechte stukken. Ferrari was erg sterk en na de Safety Car hadden ze versere banden. Ik hou meer van aanvallen, dan van verdedigen, maar gelukkig pakte het goed uit."

Verstappen koestert een royale voorsprong in het WK. Perez bezet met een achterstrand van 46 punten de tweede plaats, Leclerc kijkt op de derde plaats al tegen een achterstand van 49 punten aan.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17