Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz geeft Ferrari-teambaas gelijk in uitstellen contractverlenging: "Andere prioriteiten"

Carlos Sainz snapt wel dat hij nog geen contractverlenging bij Ferrari heeft getekend. Het team heeft op dit moment andere prioriteiten.

Sainz Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eerder liet Ferrari-teambaas Fred Vasseur zich al uit over de eventuele contractonderhandelingen bij Ferrari. Zo gaf hij al aan dat de reden dat er nog geen nieuwe contracten getekend zijn te maken heeft met dat hij "eerst het team goed wil leren kennen". De Fransman benadrukte ook dat er ongetwijfeld wel gepraat gaat worden, maar dat er op dit moment andere prioriteiten spelen binnen het team en hij geen afleiding wil creëren.

"Daar ga ik niet over liegen"

Tijdens de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije werd Sainz gevraagd wat hij er zelf van vindt dat hij nog geen contract heeft. De Spanjaard staat hier aan de kant van zijn teambaas en begrijpt dat zijn toekomst nog niet duidelijk is: "Ik denk dat Ferrari op dit moment andere prioriteiten heeft dan de toekomst van de coureurs. Persoonlijk denk ik ook dat met zoveel races achter elkaar je niet even kan stilzitten en nadenken over de toekomst en wat je wil gaan doen." De Ferrari-coureur beweert geen tijd te hebben om na te denken over wat hij de komende twee/ drie jaar wil gaan doen. "Met zoveel races is dat lastig, daar ga ik niet over liegen."

Na de Grand Prix van België heeft de 28-jarige coureur wellicht wat meer tijd om over zijn toekomst te filosoferen. "Misschien dat ik tijdens de zomerbreak wel ga nadenken waar ik blij mee zou zijn, of zo iets. Ik denk dat het pas in de winterstop tijd is om echt na te denken over wat ik wil doen." De Ferrari-coureur staat dus achter wat zijn teambaas Vasseur eerder gezegd heeft. "Ik ben het helemaal eens. Ferrari heeft grotere prioriteiten op dit moment. We hebben veel belangrijkere dingen om uit te zoeken op dit moment en dat heeft mijn prioriteit. We moeten competitief worden met Ferrari. Niet alleen dit jaar, maar ook volgend jaar, wanneer ik nog steeds een contract bij Ferrari heb. Zodat we volgend jaar een betere auto hebben en er beter voor staan dan waar we nu op dit moment zijn."

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"