Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz haalt uit naar stewards na incident met Hamilton

Carlos Sainz heeft een lastige thuisrace achter de rug, waarin hij het ook nog kort aan de stok kreeg met Lewis Hamilton. De Spanjaard was het volledig oneens met de uiteindelijke conclusie van de stewards en dat stak hij na afloop dan ook niet onder stoelen of banken.

Sainz FP1 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz had het niet makkelijk tijdens de Grand Prix van Spanje, maar één incident bleef toch hangen bij de Spanjaard. De Ferrari-coureur kwam Lewis Hamilton namelijk tegen in ronde negentien en dat resulteerde al snel in een lichte touché. 

Hamilton wilde een inhaalactie wagen en positioneerde zijn bolide aan de binnenkant bij het insturen van bocht één, waardoor hij Sainz verder naar buiten drukte. De twee raakten elkaar uiteindelijk en daardoor belandde Sainz zelfs even buiten de baan, maar uiteindelijk konden de beide heren zonder kleerscheuren hun weg vervolgen.

Het leek er even op dat het daarbij zou blijven, maar Sainz stak daar al snel een stokje voor. Over de boordradio liet hij aan zijn team weten dat Hamilton hem praktisch van de baan af duwde én er vervolgens ook nog eens met de positie vandoor ging, maar dat kon volgens Sainz niet door de beugel. 

Na afloop van de race legt hij zijn frustraties uit tegenover onder meer RacingNews365. "Ik had echt het idee dat hij me van de baan af duwde, maar ik zat nog een halve wagenlengte voor hem! De stewards hanteerden dit jaar toch echt de regel dat als je een halve wagenlengte voor de ander ligt maar de ander je buitenlangs in probeert te halen, je concurrent je de ruimte moet geven."

Met die regel in het achterhoofd kan Sainz niet begrijpen waarom de stewards er voor kozen geen straf uit te delen aan Hamilton. "Normaal gesproken doen de stewards dat namelijk wel, dit seizoen in ieder geval. Ik probeerde daar gewoon van te profiteren, want tot dusver hebben ze nog nooit van die regel afgeweken. Ik wil niet zeggen dat Hamilton te agressief was of zoiets, maar ik probeerde echt gewoon te profiteren van die ene regel die verder het hele seizoen al gehanteerd wordt.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije