Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz hoopt op eerlijke en transparante afhandeling budgetplafond-rel door FIA

Carlos Sainz is van mening dat de straf van het overschrijden van de budgetcap zo moet zijn dat het niet de moeite waard is om het nog eens te doen.

Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat bleek dat Red Bull de budgetcap heeft overschreden, als enige op de grid, heeft de FIA een aanbod gedaan aan de Oostenrijkse renstal voor een straf. RacingNews365 heeft begrepen dat het zou gaan om een overtreding van 1,8 miljoen dollar.

In de aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten is Sainz van mening dat een eventuele straf een afschrikwekkend effect moet hebben om toekomstige overtredingen te voorkomen.

"Ik denk dat elk team en elke coureur ten eerste gewoon duidelijkheid wil", aldus Sainz tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Ten tweede willen we eerlijkheid. We weten allemaal hoeveel één-twee-drie-vier miljoen kan betekenen in de ontwikkeling van de auto en de snelheid in de Formule 1."

"Ik hoop alleen dat als er een straf komt, dat het relatief belangrijk is dat het de neiging wegneemt om twee of drie miljoen te veel uit te geven aan de auto van volgend jaar omdat je denkt dat het de moeite waard is."

"Als er een budgetcap is, dan is dat er om nageleefd te worden en ik hoop dat de FIA de juiste beslissingen neemt om ervoor te zorgen dat iedereen zich eraan houdt."

Bottas: "Het kan een groot verschil maken"

In de regels staat dat er punten in mindering kunnen worden gebracht voor het desbetreffende seizoen wanneer er een minor breach is, al wordt dat voor 2021-kampioen Max Verstappen onwaarschijnlijk geacht.

Een puntenverlies zou Lewis Hamilton wellicht de 2021-titel kunnen bezorgen. Het seizoen, dat al controversieel genoeg was na de beslissing tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi, zou dan nog controversiëler worden.

Valterri Bottas, sluit zich aan bij de mening van Sainz en voegt toe: "We hebben de coureurstitel (bij Mercedes, red.) op een paar punten verloren en een paar miljoen extra kan een groot, groot verschil maken."

Ook interessant:

Deze straffen eist McLaren voor het 'vals spelende' Red Bull

McLaren wil graaf straffen zien voor Red Bull, dat volgens de FIA het budgetplafond in 2021 heeft overschreden. In de onderstaande video bespreekt Joris Mosterdijk de eis van McLaren-baas Zak Brown.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

28 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'