Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz hoopt op meer strijd met Red Bull: "Maar die fouten zie ik ze niet snel maken"

De enige man die Red Bull in een Grand Prix in 2023 en tot nu toe in 2024 versloeg, Carlos Sainz, ziet dat het gat naar Red Bull nu nog te groot is. Maar hier komt hopelijk na één of twee upgrades een verandering in.

Sainz Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De enige racewinnaar van Ferrari in 2023 en tot nu toe in 2024, Carlos Sainz, is op zoek naar een stoeltje. Hij moet de Scuderia verlaten nadat bekend werd gemaakt dat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton per 2025 de overstap gaat maken van Mercedes naar Ferrari. Hij komt daar naast Charles Leclerc te rijden, waardoor het team afscheid neemt van Sainz. De Spanjaard eindigde in 2023 zes punten achter teamgenoot Leclerc, maar wist wel de Grand Prix van Singapore te winnen vorig jaar net als de Grand Prix van Australië in dit huidige seizoen.

Hij wist deze twee races te winnen omdat Red Bull niet thuis gaf. In Singapore gingen beide Red Bull-bolides voor geen meter, waardoor de Ferrari-coureur zijn kans kon pakken. Dit gold ook voor de race in Australië, waar Max Verstappen na een remprobleem uitviel.

'Consistenter vechten'

Sainz ziet dat Ferrari dit jaar al dichterbij Red Bull staat dan vorig jaar. Hij liet eerder al doorschemeren dat de Ferrari-bolide aanzienlijk verbeterd is. "Zodra we een goede upgrade voor de auto hebben, hopen we dichterbij te komen", liet hij weten.

En dat is waarom Red Bull nu nog het voordeel heeft ten opzichte van de Italiaanse renstal. "Ik denk dat ze gedurende het eerste deel van het seizoen zeker in het voordeel zullen zijn", voorspelt Sainz in gesprek met verschillende media, onder wie RacingNews365. "Totdat we met één of twee upgrades komen waardoor we consistenter tegen ze kunnen vechten. Maar tegen die tijd is het misschien al een beetje te laat als je kijkt naar het voordeel wat ze dan misschien hebben in het kampioenschap."

Een herhaling zoals in Australië, dat is wat de Spanjaard graag zou zien. "We hebben meer races zoals Australië nodig! Die fouten zie ik Red Bull als team niet vaak maken." En daar baalt hij stiekem wel van. "Dat is jammer, want ik heb een race gemist en dat kan zowel mij, als het team duur komen te staan in het kampioenschap."

"We rijden een race minder, maar tegelijkertijd gaan we heel erg ons best doen. Het is ook mijn laatste jaar bij Ferrari, dus we hebben niets te verliezen en we zullen er alles aan doen om terug te komen", zo sluit de Spanjaard af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Coronel overtuigd: "Verstappen zit dan gewoon in die Mercedes"