Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz wil ten koste van Albon en Gasly zesde plek in kampioenschap veroveren

Carlos Sainz is bezig aan een ijzersterk seizoen, waarin hij in het kampioenschap hoopt te eindigen op de zesde positie. Dat zou een knappe prestatie zijn, aangezien de coureurs van de drie topteams logischerwijs de eerste zes plekken horen in te nemen.

Sainz Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met nog vijf resterende races vindt Carlos Sainz zichzelf terug op de zevende plaats in het Formule 1-wereldkampioenschap. De McLaren-coureur is bezig aan een solide seizoen, gedurende welke hij er meerdere keren als de kippen bij was op het moment dat een van de coureurs uit de topteams het af liet weten.

De Spanjaard scoorde dan ook onder andere twee vijfde plaatsen en vier zesde plaatsen, waardoor hij in totaal 66 punten heeft verzameld en maar drie punten is verwijderd van nummer zes Pierre Gasly. De Fransman verzamelde in het eerste halve jaar 63 punten namens Red Bull, maar sinds zijn terugkeer naar Toro Rosso kwamen er daar slechts drie bij.

De kans is dan ook groot dat de Spanjaard Gasly in de resterende vijf races weet in te halen, maar er is nog een andere kaper op de kust: Alexander Albon. Sinds de zomerstop rijdt hij voor Red Bull, en heeft hij het gat naar Carlos Sainz al een aanzienlijk stuk weten te dichten. McLaren-teambaas Andreas Seidl weet dat het voor Sainz lastig gaat worden om de Red Bull-coureur, die veertien punten achterstand heeft, achter zich te houden.

"Het doel is om met Carlos als zesde te eindigen, maar de concurrentie komt er snel aan. Hopelijk kunnen we het gevecht zo lang mogelijk levend houden. Het is indrukwekkend hoe Sainz elk Grand Prix-weekend weer sterk is in zowel de kwalificatie als de race. Dit seizoen heeft hij zelfs enkele races pech gehad, maar zodra wij hem een goede bolide geven, maakt hij een goede indruk op ons", aldus de Duitse teambaas tegenover onder andere Racefans.net.

Mocht het Sainz daadwerkelijk lukken om als zesde te eindigen in het kampioenschap, dan zou dat de eerste keer sinds 2015 zijn dat er een coureur die niet voor Mercedes, Ferrari of Red Bull rijdt in de top zes eindigt. Destijds was het Valtteri Bottas die namens Williams het seizoen als vijfde afsloot.

De strijd om plek zes in het kampioenschap

Pos. Coureur Team Punten
6. Gasly Toro Rosso 69
7. Sainz McLaren 66
8. Albon Red Bull 52

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden