Carlos Sainz

Het laatste F1 nieuws over Carlos Sainz 

Carlos Sainz is formule 1 coureur voor het team van Scuderia Toro Rosso. In 2017 komt de Spanjaard voor het derde opeenvolgende seizoen uit voor het junior team van Red Bull.

In 2015 maakte Carlos Sainz zijn debuut in de formule 1 nadat hij in 2014 de Formule Renault 3.5 Series had gewonnen. Samen met Max Verstappen vormde hij het rijdersduo voor Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull Racing.

In zijn debuutjaar valt hij vooral op door zijn sterke kwalificaties waarin hij uiteindelijk Verstappen de baas was. In de races daarentegen moet hij zijn meerdere erkennen in de Nederlander. Carlos Sainz sluit 2015 af met 18 punten en behaalde zijn beste klassering tijdens de GP van Amerika waarin hij zevende wordt.

In 2016 begint hij samen met Max Verstappen aan zijn tweede jaar bij Toro Rosso. Al tijdens de openingsrace in Australië blijkt er sprake te zijn van veel spanning tijdens de beide rookies. Het resulteert bijna in een aanrijding op de baan. Na amper vier races ziet Sainz met lede ogen dat Red Bull Racing Max Verstappen promoveert naar de hoofdmacht. Zijn nieuwe teamgenoot wordt dan de Rus, Daniil Kvyat.

Sainz herpakt zich snel na zijn grote teleurstelling en troeft vervolgens Kvyat continu af. Hij verbetert zijn beste klassering tot dan toe en wordt maar liefst 3 keer zesde, namelijk Monaco, Amerika en Brazilië waarin hij laat zien ook een goede regenrijder te zijn. Hij behaalt uiteindelijk 46 punten.

In 2017 is Daniil Kvyat opnieuw de teamgenoot van de Spanjaard en wordt de Toro Rosso aangedreven door een Renault krachtbron.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen