Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz houdt zich bij Ferrari koest, totdat hij Leclerc kan 'bijten'

Charles Leclerc en Carlos Sainz, een goed duo bij Ferrari. Dat is tenminste de mening van de Spanjaard. Maar dat neemt niet weg dat hij de Monegask maar wat graag zou 'bijten' als hij de kans krijgt.

Sainz Leclerc Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz is van mening dat hij samen met Charles Leclerc voor een goed uitgebalanceerd coureursduo vormt. Ze pushen elkaar: "Elke race zitten we binnen een halve tiende van elkaar. We rijden vrijwel altijd samen op", zo vertelt Sainz in gesprek met het Spaanse DAZN.

"Hij heeft een geweldige pace over één ronde in zich. Hij heeft ook in zich om in de race terug te komen en veel posities goed te maken bij de start. We vormen een goede combinatie, zo vervolgt hij. Hij ziet dat als een grote meerwaarde voor het team."

"Ik denk dat we twee coureurs zijn die bovendien goed samen kunnen opschieten. Dat is het beste voor het team, te meer als ze elkaar zo pushen. De competitie tussen ons is een gezonde competitie, waarbij we altijd het team voorop zullen stellen."

Maar zonder het teambelang uit het oog te verliezen, zal Sainz altijd proberen Leclerc te 'bijten' als dat kan: "Ik bijt wanneer ik kans zie om te bijten en houd mezelf koest als ik me koest moet houden."

Afgelopen seizoen wist Charles Leclerc zijn teamgenoot Carlos Sainz nipt te verslaan in de strijd bij de coureurs (206 om 200 punten). In de twee jaren daarvoor versloeg Sainz Leclerc enkel in 2021.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Horner vrijgesproken door externe advocaat