Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Carlos Sainz

Sainz: "Reversed grids en sprintraces geen slecht plan, maar nu nog niet proberen"

Vorig seizoen en de start van het nieuwe seizoen waren niet bijster boeiend, daar was iedereen het wel over eens. Dat de races iets te voorspelbaar zijn en inhalen eigenlijk nog te lastig is, daarover wordt het hardst geklaagd. De organisatie probeert hierom allerlei dingen te bedenken om de problemen op te lossen, maar niet alle ideeën zijn even jofel.

Eén van de voorstellen die recentelijk naar voren is gekomen, is het introduceren van zogenaamde 'reversed grid'-wedstrijden. Het idee is dat het huidige kwalificatieformat op de schop gaat en de startopstelling van zondag wordt bepaald aan de hand van de uitslag van de mini-Grand Prix een dag eerder.

In de paddock zijn er talloze figuren opgestaan om het idee in de kiem te smoren, maar lang niet iedereen vindt het een slecht idee. Carlos Sainz bijvoorbeeld vertelt in zijn column op de officiële website van de Formule 1 dat er op zich wel iets in zit.

"Ik denk dat reversed grids op zaterdag geen slecht idee zijn, maar ik denk ook dat het huidige format nog een hoop potentieel heeft. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat we het mogelijk maken dat auto's dichter achter elkaar aan kunnen rijden en dat er niet meer dan een seconde tussen de snelste en langzaamste auto zit."

Als in 2021 blijkt dat de beoogde aanpassingen aan de auto's niet de gewenste veranderingen opleveren, dan kan er volgens Sainz gekeken worden naar het aanpassen van het format. Volgens de McLaren-rijder kunnen reversed grid-races daarna wellicht overwogen worden.

Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, is van plan om volgend jaar bij een klein aantal Grands Prix een dergelijke kwalificatiewedstrijd uit te proberen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel spreken over de bewogen Grand Prix van Rusland.

2 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’