Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz ontdekt oorzaak van crash: "Ben daardoor een stuk kalmer"

Hij baalde als een stekker, Carlos Sainz, nadat hij in Q2 de fout inging. Hij eindigde in de bandenstapels en start op zondag vanaf P15. Na afloop van de kwalificatie, toen hij erachter was gekomen waardoor zijn crash kon ontstaan, was hij al iets kalmer.

Sainz Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Plots stond hij in de muur, Carlos Sainz, tijdens het tweede deel van de kwalificatie. Zonde, want hij had zeker de pace om het tot Q3 te schoppen. De Spanjaard ging de mist in in de laatste bocht, tot zijn eigen frustratie: "Dit was heel frustrerend en om eerlijk te zijn ook heel verrassend", zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365.

"Het is al even geleden dat ik zo'n fout heb gemaakt en ik ben er natuurlijk heel erg verrast door. Ik ben vervolgens meteen terug naar de Ferrari-garage gegaan om naar de data te kijken en erachter te komen wat ik anders had kunnen doen", zo legt de Ferrari-coureur uit. In de garage ontdekte hij de oorzaak van zijn crash.

"Nu ik er naar heb kunnen kijken, ben ik kalmer over mijn crash. Ik zag namelijk dat ik de bocht 5 km/u langzamer inging dan in Q1, maar dat er een windvlaag van zo'n 40 kilometer per uur was, in vergelijking met een rugwind van 10 km/u in Q1. Daarom kreeg ik plots te maken met enorm veel overstuur", legt hij uit.

"Het is zonde, maar ik wil het ook niet als excuus gebruiken. Ik moet me verontschuldigen aan het team, maar tegelijkertijd ga ik er niet te lang over piekeren, want na het bekijken van de data maak ik me er minder zorgen om. Toen ik begreep dat ik de bocht langzamer inging dan in Q1, had ik er vrede mee. Ik probeerde dus niets geks of stoms. Soms gaat het zo, we zullen hier van leren", aldus Sainz.

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Hongarije 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team