Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz snapt geen snars van Ferrari na 1-2 in kwalificatie: "Heel raar dit"

Carlos Sainz start op zondag vanaf P2, maar dat had hij niet aan zien komen. Hij snapt er dan ook vrij weinig van.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hele weekend waren ze er nog niet, maar Charles Leclerc en Carlos Sainz lieten zich in Q3 plots zien. Ze veroverden samen de eerste startrij voor de Mexicaanse Grand Prix, met Leclerc op pole en Sainz daarnaast. Laatstgenoemde snapt niet hoe hij en zijn teamgenoot plots zo boven konden komen drijven.

"Een hele rare kwalificatie. Het hele weekend al worstel ik om een ronde aan elkaar te knopen. De eerste keer dat het lukte was pas in de eerste run van Q3 en opeens stond ik op P1, totdat Leclerc net wat sneller was", lacht hij.

"Ik snap er echt helemaal niets van hoe we opeens een halve seconde sneller zijn en een ronde later weer niet. Het is lastig met de banden, het gevoel op dit circuit is raar, maar we hebben een goede ronde gereden op het moment dat het telde en daardoor staan we er goed voor op zondag."

Voordeel

Sainz hoopt de verrassing op zaterdag om te kunnen zetten in een mooi resultaat op zondag. Dat hij en Charles samen voor de neus van Verstappen staan, is een voordeel, zo oordeelt hij als hij vooruitblikt op de GP van Mexico.

"We zijn niet zo sterk in de lange run als in de korte run. Onze auto profiteert van verse banden, maar we gaan kijken hoe we op zondag de Red Bull achter ons kunnen houden en hoe we onze banden in leven kunnen houden. Het is een mooi voordeel om twee Ferrari's vooraan te hebben en we gaan ons uiterste best doen", zo sluit de Spanjaard af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"