© McLaren Racing

Nieuwsoverzicht

Sainz volgt F1-icoon Alonso op: "Geen extra druk"

07 dec. 2018 18:00 Jan van der Burgt 1 reacties
Carlos Sainz neemt bij McLaren het plekje van de vertrokken Fernando Alonso over. Het feit dat hij één van meest gelauwerde F1-coureurs vervangt, zorgt echter niet voor extra druk.

Carlos Sainz verdedigt in 2019 in zijn eentje de Spaanse eer in de Formule 1, nu Fernando Alonso de sport vaarwel heeft gezegd. Sainz neemt uitgerekend het plekje van Alonso over bij McLaren, maar dat zorgt naar eigen zeggen niet voor extra druk.

"Voor mij persoonlijk voelt dat niet als druk. Het publiek en de verwachtingen van het publiek hebben voor mij altijd als een stimulans gewerkt en zeker niet als een last", zo laat de voormalig Toro Rosso- en Renault-coureur desgevraagd weten in gesprek met Crash.net.

"Bovendien ben je daar helemaal niet mee bezig als het vizier dicht gaat. Dan wil je gewoon winnen. Met mij willen heel veel mensen dat ik ga winnen in de Formule 1, maar die leggen mij geen druk op, omdat ik hetzelfde wil als zij."

Sainz zegt nog niet te hebben gesproken met Alonso over de verwachtingen en het reilen en zeilen bij McLaren, maar hoopt alsnog gauw die kans te krijgen: "Momenteel is hij waarschijnlijk de drukste man op aarde, maar ik hoop hem snel met hem om de tafel te kunnen zitten."

"Ik zou graag zijn mening over McLaren willen horen en hem enkele vragen willen stellen in een vriendschappelijke setting. Ik ben daarnaast ook erg nieuwsgierig naar zijn eigen plannen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen