© Red Bull

Nieuwsoverzicht

Sainz waarschuwt Alonso voor gevaarlijke keuze

05 feb. 09:37 Joe van Burik 0 reacties
Carlos Sainz stelt dat Fernando Alonso zich alleen aan de Dakar Rally moet wagen als hij het serieus meent. Volgens de 56-jarige Spanjaard loopt zo’n overstap voor circuitcoureurs lang niet altijd goed af.

Fernando Alonso is deze winter nadrukkelijk in verband gebracht met de Dakar Rally. De Spanjaard heeft volgens drievoudig Dakar-winnaar Nasser Al Attiyah al gevraagd om eens te mogen rijden in Al Attiyah's rally raid-auto van Toyota, het merk waarmee Alonso in 2018 de 24 uur van Le Mans wist te winnen. Tijdens de afgelopen editie van de woestijnrace werd zelfs al gesproken over het daadwerkelijk inplannen van zo’n test.

Volgens de 56-jarige Sainz, zelf winnaar van de Dakar Rally in 2010 en 2018, moet Alonso goed beseffen wat hij zich op de hals haalt. “Circuitracen is iets heel anders dan rallyrijden”, vertelt de Spanjaard in een exclusief gesprek met Racingnews365. “Ik denk eerlijk gezegd dat je niet na een lange periode van succes op het circuit een goede overstap kunt maken naar de rallysport.”

Sainz noteert daarbij wel het verschil tussen rallyrijden zoals in het WRC (waarin vooraf verkende, afgezette routes zo snel mogelijk moeten worden afgelegd) en een rally raid-wedstrijd zoals de Dakar Rally (waarin de nadruk ligt op het navigeren door zeer woest terrein). In 1990 en 1992 veroverde de vader van de gelijknamige 24-jarige Formule 1-coureur in het WRC de wereldtitel met Toyota.

“De Dakar is wel net even anders. Maar zelfs dan nog zal Alonso het heel serieus moeten nemen. Dit is bepaald geen grapje. Je kiest voor een heel moeilijke en gevaarlijke wedstrijd. En of Fernando het er een beetje goed van af zal brengen? Dat moet je maar aan hem zelf vragen.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen