Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Carlos Sainz

"Sainz was niet direct snel, maar hij maakte op andere vlakken indruk"

De Spanjaard Carlos Sainz brak pas in 2019 door in de Formule 1, nadat hij eerder bij Renault en Toro Rosso moeite had om zich te bewijzen tegenover teamgenoten als Nico Hulkenberg en Max Verstappen. Toch heeft zijn voormalig Formule BMW-teambaas er altijd vertrouwen in gehad dat Sainz ver kon komen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

"Carlos Sainz had het zeker niet gemakkelijk in zijn eerste jaar in het Formule BMW-kampioenschap", begint Antonio Ferrari zijn verhaal over de huidige McLaren-coureur. Ferrari was de teambaas van Sainz tijdens zijn debuutjaar namens EuroInternational en daar zag de Italiaan dat Sainz er alles aan deed om zich te ontwikkelen. "Carlos was niet direct heel snel, maar zijn techniek was perfect. Hij was zeer precies en dat maakte indruk."

"Je zag ook de leergierigheid er vanaf stralen toen hij bij ons team kwam. Hij nam werkelijk alles in zich op en liet niks aan het toeval over", aldus Ferrari, alvorens hij een voorbeeld daarvan geeft. "Na ieder raceweekend gaf ik Carlos en zijn teamgenoot Daniil Kvyat huiswerk mee. Ze moesten thuis een bepaald deel van de wagen bestuderen en daarna ondervroeg ik ze. Wat opviel was dat Carlos altijd als eerste antwoord gaf", aldus de lovende woorden van Ferrari tegenover het Autosprint-magazine.

Die goede antwoorden heeft de Spanjaard overigens geen windeieren gelegd. De winnaar van de quiz kreeg als beloning namelijk een bandensetje extra gedurende het raceweekend. Gedurende het jaar ontwikkelde de toekomstige Ferrari-rijder zich ook op de baan en won hij een aantal races, waaronder de prestigieuze race op het stratencircuit van Macau.

"Gedurende het seizoen werd Carlos steeds beter en op het circuit van Silverstone kwam de omslag. Daar pakte hij de pole en won hij ook zijn eerste race. Daarna raakte hij in een soort van trance waardoor hij uiteindelijk ook de race op Macau wist te winnen."

0 reacties