Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Sarcastische Verstappen lacht om Mercedes: 'Nieuwe regels hebben Red Bull echt hard geraakt'

Max Verstappen was een klasse apart tijdens de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix. Dat terwijl er dit weekend nieuwe regelwijzigingen in zijn gegaan, die Red Bull volgens Mercedes wel hadden kunnen raken. Niet dus, tot genoegen van de regerend wereldkampioen.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Tijdens het Grand Prix-weekend in België zijn diverse nieuwe regels in werking getreden. De belangrijkste regels gaan over veranderingen aan de vloerplank. Deze moeten door enkele nieuwe regelverduidelijkingen die de FIA heeft doorgevoerd minder flexibel worden.

Als we Mercedes mogen geloven, dan zouden vooral Red Bull en Ferrari daar de dupe van zijn. Het team juichte de invoering van de nieuwe regels toe en Toto Wolff gaf een tijdje terug aan 'in shock' te zijn geweest over de manier waarop de concurrentie met de regels om was gesprongen.

George Russell dacht op zijn beurt dat zijn team in België wel eens kon gaan profiteren, zo riep hij bij het ingaan van de zomerstop. "Er bestaat geen twijfel over dat Ferrari en Red Bull de grenzen hebben opgezocht, terwijl wij de regels en de manier waarop ze bedoeld waren hebben gerespecteerd."

Russell wachtte dan ook met smart de Belgische Grand Prix af. "Dat wordt interessant, want dan wijzigen er enkele reglementen, die sommige teams dichter naar ons toe zullen brengen."

Verstappen ziet er de humor wel van in

In de praktijk lijkt het heel erg mee te vallen, want Red Bull en Ferrari waren tijdens de kwalificatie in België nog steeds met afstand beter dan Mercedes. Verstappen was zelfs zo dominant dat hij een voorsprong van 1,8 seconden pakte op het Mercedes-duo.

Gevraagd naar de eerdere opmerkingen van Russell, moet Verstappen lachen. "Ja, die technische richtlijn heeft echt heel, heel slecht uitgepakt voor ons", grinnikt hij. De Nederlander had bovendien ook niet echt tegenstand verwacht van Hamilton en Russell. "Mercedes komt over het algemeen ook topsnelheid te kort, dus ik had niet gedacht dat ze hier met ons mee zouden doen."

Dat Red Bull niet geraakt lijkt te zijn door de nieuwe regelverduidelijkingen kwam voor Max eveneens niet als een verrassing. "Ik verwachtte ook niet dat het heel veel voor onze auto uit ging maken", aldus de regerend kampioen. "Ik heb geen idee of Ferrari er last van heeft, ik ken hun auto namelijk niet."

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent