Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Viaplay

SBS9 wordt Viaplay TV mét Formule 1

Viaplay en Talpa slaan de handen ineen. SBS9 wordt omgedoopt tot Viaplay TV en gaat als zodanig live de Formule 1 uitzenden.

Verstappen Viaplay Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De eerstvolgende Formule 1 Grand Prix, de Grand Prix van Japan, wordt deels live uitgezonden op SBS9, dat omgedoopt wordt tot Viaplay TV. Dat werd op dinsdagmorgen bekendgemaakt.

Op de nieuwe zender zal in het komende weekend live de tweede vrije training te zien zijn, waarna later in het weekend de race bijvoorbeeld 6 uur later wordt uitgezonden. Deze regeling heeft betrekking op één race, maar later in het jaar zullen meer races op het open net uitgezonden worden. Dat uitzendschema wordt later nog bekendgemaakt.

Marco Zwaneveld, hoofd van de sportafdeling van Viaplay in Nederland is blij met de deal die hij ziet als een mooie volgende stap voor het platform.

,,We kunnen de kijker met Viaplay TV trakteren op een unieke selectie sportcontent van de bovenste plank. Het wordt een mooie mix van alles wat we te bieden hebben op onze eigen streamingdienst, uiteraard met aandacht voor de Nederlandse helden zoals Max Verstappen, Nathan Aké en Michael van Gerwen."

Uiteraard blijft alles ook live te zien via het streamingsplatform van Viaplay.

Ook interessant:

De Grand Prix van Australië verliep niet succesvol voor Red Bull, maar komend weekend volgt er een nieuwe kans in Japan. Max Verstappen zal erop gebrand zijn om revanche te nemen, net als vorig jaar.

Praat mee!

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"