Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Scenario uitgetekend: 'Horner blijft, Verstappen naar Mercedes, exit Marko en Newey'

De storm rond Red Bull lijkt bepaald nog niet te gaan liggen. Wat gaat er gebeuren en wat betekent het onder andere voor Max Verstappen? Gerhard Berger heeft daar wel een idee over.

Verstappen Russell Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts/RN365

De hele saga rond Red Bull met teambaas Christian Horner als centrale figuur houdt de Formule 1 in een houdgreep. Jos Verstappen mengde zich onlangs in de discussie door te stellen dat het aanblijven van Horner voor onrust in het team zou zorgen. Kan het reden zijn voor het kamp Verstappen om Red Bull de rug toe te keren?

Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger voorspelt zelfs dat bovengenoemde momenteel het meest aannemelijke scenario is. De Oostenrijker was in Bahrein aanwezig en als zodanig kon hij de situatie van dichtbij beoordelen. Hij wordt geciteerd door F1-Insider:

"Zoals het er nu naar uitziet blijft Horner bij Red Bull, verlaten zowel Helmut Marko en Adrian Newey het team en vertrekt Max Verstappen naar Mercedes."

Met name geruchten over dat laatste staken nadrukkelijk de kop op toen Jos Verstappen in Bahrein gezien werd met Toto Wolff, geruchten die nog eens extra wind in de zeilen kregen toen Verstappen zijn uitspraken over Horner deed.

Bij Mercedes komt per 2025 het zitje vrij van Lewis Hamilton na diens veelbesproken aangekondigde transfer naar Ferrari. Wolff gaf eerder aan dat het aan Mercedes zelf was om Verstappen tot een overstap te verleiden, simpelweg door een auto te bouwen die in staat is om te winnen.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China