Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ralf Schumacher

Schumacher deelt opmerkelijke Horner-uitspraak over Newey

De aankondiging van Adrian Newey bij Aston Martin zorgt voor veel rumoer in de Formule 1. Ralf Schumacher gaat in op de toekomst van Max Verstappen en deelt informatie die hij kreeg van Red Bull-teambaas Christian Horner.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hing al een tijdje in de lucht en werd deze week dan ook officieel bevestigd: Adrian Newey sluit zich vanaf begin 2025 aan bij Aston Martin. Dat zorgt er gelijk voor dat er ook weer over de toekomst van Max Verstappen wordt gesproken. Want wordt het team uit Silverstone een serieuze optie voor de drievoudig wereldkampioen, als de vorm bij Red Bull Racing zich zo voortzet?

"Daar ben ik vrij zeker van. Max Verstappen en vooral zijn vader en zijn management willen winnen en de wereldtitel pakken. Hij (Newey, red.) is een bekende voor hen, net als Honda", zo begint voormalig F1-coureur Ralf Schumacher zijn verhaal tegenover Formel1.de.

Volgens de Duitser loopt het ook nog niet allemaal vlekkeloos wat betreft de nieuwe power-unit van de Oostenrijkse renstal. "Het gaat om de eigen ontwikkeling van de aandrijving, vooral aan de elektrische kant. Er lijkt nog steeds een addertje onder het gras te zitten als je naar het team luistert. Maar Christian Horner vertelde me persoonlijk dat dat onzin is, dat het niet zo is. 'We zijn op de goede weg', zo zei hij. Maar hij was ook van mening dat ze het zonder Adrian kunnen. Dus misschien moet je een beetje voorzichtig zijn met deze analyse."

Dan keert Schumacher terug naar de toekomst van Verstappen. "Max Verstappen, Honda en Aston Martin... En ik ben er vrij zeker van dat Mercedes ook een mogelijkheid is voor hem. Dus vanuit dat oogpunt is alles open. Horner heeft ook al gezegd dat het onwaarschijnlijk is dat Max zijn contract tot het einde zal uitdienen. Vanuit dat oogpunt ben ik toch benieuwd."

Schumacher weet dan al wie de positie van Verstappen kan innemen bij de Oostenrijkse renstal. "Ik zie Oscar Piastri het gat op een gegeven moment wel opvullen. Ik denk niet dat ze (Lando Norris en Piastri, red.) voor altijd met zijn tweeën samen bij McLaren zullen rijden."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull