Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

'Potentiële vervanger Verstappen voert eerste gesprekken met Horner'

Volgens Ralf Schumacher is Red Bull-teambaas Christian Horner op de achtergrond al hard op zoek naar een vervanger voor Max Verstappen, mocht de Nederlander eind dit jaar vertrekken bij Red Bull.

Verstappen Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het lijkt relatief rustig te zijn in de Red Bull-tent, maar volgens Sky-analist Ralf Schumacher wordt er op de achtergrond toch al flink geschakeld door teambaas Christian Horner. Mocht Max Verstappen vertrekken, dan wil de Brit namelijk maar al te graag Fernando Alonso aantrekken als vervanger.

"Hij is altijd al een groot fan geweest van Fernando. Op de achtergrond maakt hij al werk van de komst van Alonso voor volgend jaar, om zo een stercoureur te hebben in het geval Verstappen vertrekt."

Alonso zou het in gesprek met het Duitse Sky niet hebben ontkend. "Als Red Bull hem een snelle auto kan geven waarmee hij kan winnen, dan wil Alonso dat natuurlijk! Je zag afgelopen weekend weer hoe snel hij was en hoe hij voorkwam dat Russell hem inhaalde. Hij weet wat hij wil en ik denk ook dat hij goed bij Red Bull zou passen."

Waar gaat Verstappen dan naar toe?

Volgens Schumacher is de vermeende verstoorde relatie tussen Horner en de Verstappens niet meer goed te krijgen. "Dat komt niet meer goed. Jos Verstappen is al naar alternatieven aan het kijken voor de toekomst van Max. Dat hoeft niet per se volgend jaar te zijn, want ik denk ook niet dat Max iets heeft tegen de komst van Alonso."

Schumacher vindt Mercedes een goed alternatief voor Verstappen. "Daar ben ik van overtuigd. Max spreekt Duits, dus dat maakt het een goede combinatie. Ik kan het me wel voorstellen. Met zijn persoonlijkheid zou hij goed bij de Silver Arrows passen."

Maar Verstappen kan niet zomaar vertrekken. Hij heeft immers een Red Bull-contract dat tot en met 2028 loopt. "Theoretisch gezien moet hij eerst onder zijn huidige contract uit kunnen komen. Helmut Marko kan hem daarbij helpen, omdat zijn toekomst verbonden is aan die van Max, zogezegd. Ik denk tevens dat Red Bull niet in Max' weg zou staan als hij zou willen vertrekken."

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract