Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"

Mick Schumacher kan na een rampjaar voor Haas in 2021 eindelijk het gevecht aangaan met andere coureurs, soms zelfs met de topteams. In een interview met RacingNews365 zegt hij veel te kunnen leren van een-op-een gevechten met onder andere Max Verstappen.

Er was wat schade bij Max Verstappen voor nodig, maar tijdens de GP van Groot-Brittannië dit seizoen kon Mick Schumacher de strijd aangaan met de Nederlander. In de slotfase van de race was het een spannend gevecht om de zevende plaats, welke uiteindelijk werd gewonnen door Verstappen. Toch leerde Schumacher er veel van. Naast Verstappen heeft hij in 2022 ook het genoegen gehad om het op te nemen tegen andere coureurs van het hogere middenveld of zelfs de topteams, bijvoorbeeld met Lewis Hamilton. RacingNews365 sprak met Schumacher in het motorhome van Haas, waar hij uitlegde dat dit soort gevechten zeer nuttige leermomenten voor hem zijn. "Hierdoor kan ik leren hoe zij racen. Ik weet niet hoe lang ze nog doorgaan, maar ik weet in ieder geval dat Max hier nog wel een paar jaren zal rijden", glimlacht de Haas-coureur. "Het is goed om te weten hoe hij het gevecht aangaat, vooral in een gevecht waarbij we een-op-een racen. Het is een geweldige ervaring en hopelijk gaan we nog veel meer van deze gevechten met elkaar krijgen!" Dat Schumacher veel kan en wil leren van Verstappen betekent niet dat hij de gevechten anders benadert. "Nee, op het moment van dat gevecht is het gewoon een andere coureur. Er is geen verschil tussen ze, maar het maakt wel uit hoe snel ze zijn. Als ze veel sneller zijn, zoals vaak met Red Bull of Ferrari, dan hebben ze geen probleem met mij. Het is lastig om dan met ze te vechten en dat is ook niet handig, dan verbruiken we gewoon onze banden."

"Het racen is heel anders dan in de Formule 2"

Nadat Schumacher in 2020 kampioen werd in de Formule 2 maakte hij zijn F1-debuut in 2021 bij Haas. De Amerikaanse renstal was echter niet competitief en Schumacher reed steevast achteraan met toenmalig teamgenoot Nikita Mazepin. De competitie aangaan met andere coureurs zat er niet in, maar de jonge Duitser miste dit naar eigen zeggen niet. "Het is natuurlijk iets wat ik heel erg leuk vind, maar ik heb het ook al heel vaak meegemaakt in mijn periode als junior. Natuurlijk is het wel geweldig om het dit jaar weer mee te maken." Wel ziet hij grote verschillen met de Formule 1. "Je hebt veel meer tools om te gebruiken tijdens het racen. Als je deze niet gebruikt, dan kan je zomaar een gevecht verliezen." "Alles goed doen, dat is het belangrijkst. Bij elke situatie moet je alles wat je doet begrijpen, voordat je een inhaalactie kan plaatsen of iets in die richting", aldus de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024