Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Schumacher kraakt Ferrari: "Hebben Vettel nooit goed behandeld"

Volgens Ralf Schumacher luistert Ferrari alleen nog naar Charles Leclerc wat de ontwikkeling van de auto betreft. Sebastian Vettel is daardoor het kind van de rekening en de manier waarop de Duitser wordt behandeld door de Scuderia is niet correct, zo vindt Schumacher.

Sebastian Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het contrast tussen twee teamgenoten is haast nergens groter dan binnen Ferrari. Charles Leclerc troeft zijn teammaat Sebastian Vettel ruim af dit seizoen, want waar de Monegask met 85 punten op een vijfde plaats staat in het wereldkampioenschap, reed de Duitser slechts achttien punten bij elkaar.

Leclerc lijkt dus een stuk beter uit de voeten te kunnen met de SF1000 dan zijn teamgenoot. Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher heeft daar wel een verklaring voor en weet niet of de huidige manier waarop de auto wordt ontwikkeld wel de juiste is. "Het kan niet het doel zijn om een coureur te benadelen, want je kunt met twee rijders punten pakken", zegt Schumacher tegenover Sport1. De Duitser denkt vooral dat men niet genoeg met Vettel rekening hield. "Feit is dat ze Vettel van het begin af aan niet op de goede manier hebben behandeld."

In 2019 ging het echt mis, betoogt Schumacher. "De eerste grote breuk kwam vorig jaar in Monza, waar het team zich na de slipstream-affaire (waarbij Vettel de slipstream van Leclerc wilde pakken in de kwalificatie, maar daardoor te laat over de finish kwam voor een laatste run, red.) achter Leclerc schaarde. Toen is men de auto vooral in de richting van Leclerc gaan ontwikkelen." Dat maakt volgens Schumacher dat Leclerc het nu zoveel beter doet dan Vettel. "Vorig jaar waren er races waarin Vettel van een heel ander niveau was", zegt Schumacher, die denkt aan Vettels tweede plaats in Oostenrijk. "Dit jaar was hij nergens in Spielberg. Ze hebben allebei een erg verschillende rijstijl en dat mag je niet buiten beschouwing laten."

"Het team heeft zich echt op één rijder geconcentreerd en heeft Vettel daar een beetje buiten gelaten. Op een bepaald punt kon hij niet meer profiteren van de doorontwikkeling. Sebastian kreeg alleen nog te horen wat hij hoe dan ook moest weten", aldus de broer van Michael Schumacher, die de Duitser nog onverminderd ziet doorwerken. "Hij vertelt nog steeds vaak over de radio wat er beter kan."

Volgend jaar stapt Vettel over naar Aston Martin en daar zal men de ervaring die de viervoudig wereldkampioen meebrengt erg waarderen, denkt Schumacher. "Dat is de juiste stap voor Sebastian. Het is een klein team dat zijn ervaring op waarde schat."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes