Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Sensationele zege Veijer na dominant Moto3-optreden in Jerez

Collin Veijer heeft een schitterende overwinning geboekt in de Moto3. Het Nederlandse toptalent profiteerde optimaal van een crash van leider David Alonso en gaf vervolgens de leiding niet meer uit handen.

Collin Veijer Moto3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Zondagochtend stond de vierde Moto3 race van het seizoen op het programma. Collin Veijer kwalificeerde zich in Jerez op P3, maar moest wel een seconde toegeven op de pole position van David Alonso. Veijer was het hele weekend snel en leek op voorhand een goede kanshebber op een podium plaats.

Veijer kende geen goede start en verloor al snel meerdere plekken. De Nederlander wist zich echter terug te vechten en kwam al snel terug naar P4. Nog voor het einde van de eerste ronde, stond de wedstrijd op zijn kop, want David Alonso, leider in de wedstrijd en de snelste man van het weekend, ging hard onderuit. De winnaar van de vorige race, in de Verenigde Staten, kon wel verder, maar was kansloos voor de overwinning.

Het was koren op de molen voor Collin Veijer. De Nederlander vocht zich terug in de wedstrijd en ging na twee rondjes al aan de leiding. Veijer wist vervolgens gestaag een gat op te bouwen, maar de top zes bleef vrij dicht bij elkaar. Toch wist de Liqui Moly Husqvarna Intact GP zijn belangrijkste rivalen op gepaste afstand te houden.

De kopgroep werd langzamerhand terug gebracht van zes naar drie coureurs, met Veijer nog altijd aan de leiding. Wel werd de druk van David Munoz en Ivan Ortola opgevoerd, maar de Nederlander gaaf geen krimp. Veijer moest verdedigen, maar wist de leiding te behouden. De laatste ronde werd het een heerlijk gevecht met Munoz, maar Veijer hield stand. Een schitterende overwinning voor de Nederlander. Het is voor Veijer zijn tweede zege in de Moto3, na zijn eerste zege vorig seizoen in Maleisië.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco