Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Simulaties Pirelli wijzen op zelfverkozen strategisch voordeel Verstappen in GP Spanje

Wat is de snelste route naar de finish in de Formule 1 Grand Prix van Spanje? Pirelli geeft een voorzet, onder droge omstandigheden is het aan Max Verstappen om hem in te koppen.

Zoals bij elke Formule 1 Grand Prix heeft Pirelli ook deze keer weer de snelste strategieën op een rijtje gezet. Het goede nieuws voor Max Verstappen: hij kan die allersnelste strategie ook daadwerkelijk aanhouden.

Die snelste strategie gaat uit van een snelle eerste stint op zachte banden, om vervolgens de race te voltooien met twee stints op harde banden (zie overzicht hieronder). Het voordeel voor Verstappen; hij beschikt over twee sets nieuwe harde banden, al zal hij voor een start op zachte banden afhankelijk van een gebruikt setje.

Dat Verstappen nog twee kakelverse sets harde banden (C1) overheeft, heeft te maken met een slimmigheidje. De racestints op harde banden reed hij eerder dit weekend namelijk op de testband van Pirelli, die volgens Pirelli qua prestaties zeer dicht bij de prestaties van de nu reguliere C1-band ligt. Zo spaarden Verstappen, maar ook enkele anderen, een setje harde banden uit. De enige die dat ook deed én direct bij Verstappen de buurt staat, is Carlos Sainz.

			© Pirelli
	© Pirelli

Op enige ruggensteun van Sergio Perez hoeft Max Verstappen niet te rekenen, maar gezien zijn snelheid is dat ook totaal niet nodig. Normaal gesproken zal hij eenvoudig een gat kunnen slaan, om zo te kunnen reageren op alles wat hem voor de voeten geworpen wordt.

'Normaal gesproken', want alle teams zullen wat betreft de strategie een slag om de arm houden en die slag om de arm heeft alles te maken met de dreiging van regen. Als die valt, gaat het bandenreglement de prullenbak in en is het vooral zaak om goed in te spelen op de veranderende omstandigheden.

			© Pirelli
	© Pirelli

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken