Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sirotkin en sponsor SMP verlaten Williams: "Teleurgesteld in niveau van het team"

Met de bekendmaking van Robert Kubica bij Williams zijn de racestoeltjes voor 2019 vergeven bij het Britse team. Tijd voor SMP, sponsor van Sergey Sirotkin, om eens flink de vuile was buiten te hangen.

Williams kent een zwaar teleurstellend seizoen en bungelt in de onderste regionen. Het team, vorig jaar nog vijfde in het WK, zal 2018 als laatste afsluiten. Tot onvrede van sponsor SMP Racing.

SMP Racing, sponsor van Williams-coureur Sergey Sirotkin, maakt direct na de presentatie van Robert Kubica bekend dat het breekt met het Britse team. "We hebben besloten om onze samenwerking met Williams te stoppen. Reden daarvoor is dat we zeer teleurgesteld zijn in het niveau waarop het team presteerde aan het begin van het seizoen en progressie is uitgebleven", laat Boris Rotenberg, oprichting van SMP weten. "Ondanks dit kende Sergey een goed seizoen, gaf hij 100% en voerde zijn taken naar tevredenheid uit. SMP is blij met zijn prestaties en samen onderzoeken we verschillende mogelijkheden voor de toekomst met hem. We maken op korte termijn meer bekend over onze samenwerking."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"