© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Sirotkin reed met last van edele delen zijn 'moeilijkste race ooit'

14 mei 2018 14:40 Koen Bakker 0 reacties
Sergey Sirotkin eindigde de Grand Prix van Spanje op de veertiende plaats en was daarmee laatste. Zijn GP werd naar eigen zeggen verpest door een oncomfortabel stoeltje, waardoor de edele delen van Sirotkin het lastig hadden.

'Oncomfortabel stoeltje' verpestte race Sirotkin

Na afloop sprak Sirotkin met de aanwezige media en vertelde dat hij pijn had op een plek waar hij dat liever niet had gehad. "Ik had moeite met, laten we het zo zeggen: mijn stoeltje en het comfort daarvan. Ik moest me beheersen om niet gewoon uit te stappen." 

Sirotkin reed de eerste vier races met een stoeltje waar hij ondanks dat een stoeltje op maat wordt geschuimd toch niet helemaal lekker in zat: 

"We besloten wat aanpassingen te doen in een poging het te verbeteren. Dat heeft niet echt mogen helpen, want tijdens de race krijg ik last van de nodige pijn tussen mijn benen. Dan is het moeilijk om je te focussen. Het was een kwestie overleven en de finish halen. Hopelijk is het in Monaco beter." 

De race van Sirotkin begon al lastig na het incident in de derde bocht met Romain Grosjean, Nico Hülkenberg en Pierre Gasly. "Ik had een goede start, maar toen kwam dat incident. Ik moest helemaal afremmen om niet in aanraking te komen met wie dan ook, want ik zag helemaal niets."

Sirotkin heeft vijf Grand Prixs gereden in de Formule 1, maar vond de Grand Prix van Spanje zijn zwaarste bevalling tot nu toe. "Dit was de moeilijkste race uit mijn leven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen