Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Sirotkin reed met last van edele delen zijn 'moeilijkste race ooit'

Sergey Sirotkin eindigde de Grand Prix van Spanje op de veertiende plaats en was daarmee laatste. Zijn GP werd naar eigen zeggen verpest door een oncomfortabel stoeltje, waardoor de edele delen van Sirotkin het lastig hadden.

Na afloop sprak Sirotkin met de aanwezige media en vertelde dat hij pijn had op een plek waar hij dat liever niet had gehad. "Ik had moeite met, laten we het zo zeggen: mijn stoeltje en het comfort daarvan. Ik moest me beheersen om niet gewoon uit te stappen."

Sirotkin reed de eerste vier races met een stoeltje waar hij ondanks dat een stoeltje op maat wordt geschuimd toch niet helemaal lekker in zat:

"We besloten wat aanpassingen te doen in een poging het te verbeteren. Dat heeft niet echt mogen helpen, want tijdens de race krijg ik last van de nodige pijn tussen mijn benen. Dan is het moeilijk om je te focussen. Het was een kwestie overleven en de finish halen. Hopelijk is het in Monaco beter."

De race van Sirotkin begon al lastig na het incident in de derde bocht met Romain Grosjean, Nico Hülkenberg en Pierre Gasly. "Ik had een goede start, maar toen kwam dat incident. Ik moest helemaal afremmen om niet in aanraking te komen met wie dan ook, want ik zag helemaal niets."

Sirotkin heeft vijf Grand Prixs gereden in de Formule 1, maar vond de Grand Prix van Spanje zijn zwaarste bevalling tot nu toe. "Dit was de moeilijkste race uit mijn leven."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull