Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Sky-analist genoot van clash Verstappen en Norris: "Iedereen droomt ervan zo te kunnen rijden"

De Italiaanse F1-commentator Davide Valsecchi is maar wat blij met de strijd tussen Max Verstappen en Lando Norris: "De kampioen wordt uitgedaagd."

Verstappen Austria
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Italiaanse oud-coureur Davide Valsecchi zat dit weekend met zijn neus bovenop de actie op de Red Bull Ring. Na de sprintkwalificatie hield hij de traditionele interviews met de top 3 en kreeg hij onder meer Max Verstappen en Lando Norris voor de camera. Op zondag zag hij de twee kemphanen er een mooie strijd van maken, tot ze op dramatische wijze met elkaar in aanraking kwamen en beiden de race verloren. 

Hoe kijkt Valsecchi, die zelf testrijder was voor Lotus in de F1 en tegenwoordig commentator is bij het Italiaanse Sky Sports, terug op het enerverende weekend in Oostenrijk. "Ik heb er echt van genoten, te beginnen met de sprintrace. Die actie van Lando Norris in bocht 3, hij lag zo ver achter. Echt een kampioenen-actie. Maar de reactie van Verstappen: een drievoudig wereldkampioen-moment. Het verbaasde me echt", zegt Valsecchi in gesprek met RacingNews365.

"Die bocht is namelijk niet gemakkelijk. Je moet remmen en de lijn aan de binnenkant bewaken. Als je die bocht teveel aan de binnenkant pakt, ziet ie er krapper uit en kun je minder snelheid meenemen. En als je de bocht mist, zit je in het gravel. Lando bewaakte de lijn wel, maar niet helemaal en Verstappen vond de ruimte." 

De perfecte race

De Nederlander won uiteindelijk de sprintrace en ook op zondag maakten Norris en Verstappen samen de dienst uit, tot ze in de slotfase elkaar raakten en beiden er een lekke band aan over hielden. Valsecchi: "Tot dat moment verliep het eigenlijk eenvoudig voor Verstappen. Het probleem was de pitstop van het team en het korte blokkeren van de banden bij het remmen in bocht 4. Hij ging een beetje wijd, maar naar mijn mening verloor hij meteen het gevoel om te pushen in de outlap."

"McLaren was juist na de sprintrace helemaal klaar voor het laatste gedeelte van de race, iets waar ze in de sprintrace niet aan toe kwamen. Ze creëerden de perfecte race. En dan ja, ben ik het ermee eens, de coureur (Verstappen, red.) ging een beetje te ver met het verdedigen en aanvallen. Norris zette zijn inhaalactie van mijlenver in en Verstappen bewoog soms aan het einde van het remmen", geeft Valsecchi zijn mening.

"Elke coureur in de paddock droomt ervan om om zo te kunnen rijden. Ok, je gaat een grens over, iemand wordt ervoor bestraft en de volgende keer verleggen ze de grens iets", zegt Valsecchi lachend. "Ik hoop dat we hier voor de rest van het seizoen van kunnen gaan genieten. We hebben namelijk drie jaar lang niet het gevoel gehad dat de kampioen wordt uitgedaagd door een jongere coureur. De kampioen van de laatste jaren wordt nu uitgedaagd door McLaren en Norris. Zij verbeteren zich en ik kan daarom niet wachten op de rest van het seizoen. Ik denk dat we er van gaan genieten."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen