Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Sky Sports: "Daarom was het Verstappen-kamp gefrustreerd door Red Bull"

Max Verstappen won twee jaar op rij de Formule 1-wereldtitel, maar in beide gevallen plaatsten veel mensen daar een voetnoot bij. In 2021 vanwege de gebeurtenissen in Abu Dhabi en een jaar later door de overtreding van Red Bull. Volgens Sky Sports heeft dat laatste ervoor gezorgd dat het Verstappen-kamp gefrustreerd was door Red Bull.

Verstappen Horner Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de Sky Sports F1-Formule 1 terugblik op het jaar 2022 wordt ook het overschrijden van de budgetlimiet door Red Bull in 2021 aangestipt: "Daar moeten we het over hebben", aldus Simon Lazenby. "Ik kreeg namelijk het idee dat het Max Verstappen-kamp richting het einde van het seizoen gefrustreerd was door Red Bull."

"Ik kreeg het idee dat ze niet blij waren met Christian Horner en met de infrastructuur die ertoe leidde dat het team de budgetlimiet heeft kunnen overschrijden", aldus de presentator. Hij is van mening dat de gebeurtenissen in Abu Dhabi '21 daar indirect mee te maken hebben.

"Toen plaatste men een voetnoot bij zijn kampioenschap en daar zaten ze dit jaar niet opnieuw op te wachten. Ze wilden een 'schoon' seizoen, zodat ze konden zeggen dat ze gedomineerd hebben en iedereen eerlijk verslagen hadden..."

"En nu hangt er toch weer een schaduw overheen", zo vult commentator David Croft hem aan. "En dat is niet Verstappen zijn schuld." "Net zoals 2021 niet zijn schuld was", valt Natalie Pinkham haar collega bij.

"Red Bull het beste jongetje van de klas"

Croft vervolgt: "Hij moest het toch maar weer zien te flikken en ik ben het met Simon eens dat het Verstappen-kamp daar echt niet blij mee was. En Red Bull kan zeggen dat er geen voordeel uit gehaald is, maar het was wel het enige team dat over de limiet heen ging. Dan móét er linksom of rechtsom ergens een voordeel zijn behaald."

Lazenby echter stelt echter dat het niks afdoet aan het feit dat Verstappen en Red Bull in 2022 terecht hebben gewonnen: "Staat die budgetoverschrijding gelijk aan een dominant puntenverschil van 146 punten? Die vraag zal je toch met 'nee' moeten beantwoorden, dus petje af voor Red Bull. Dat team was gewoon het beste jongetje van de klas."

Ook interessant:

Oppermachtige Verstappen declasseerde daar iedereen

Max Verstappen reed een dijk van een Formule 1-seizoen. Hij won meerdere Grands Prix met overmacht, maar waar was hij op zijn allerbest? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven op aangeven van Joris Mosterdijk hun mening in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull