Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2023

Snelste tijd en flinke schuiver voor Verstappen in eerste training GP Australië

Max Verstappen is het weekend in Australië als snelste begonnen. De Red Bull-coureur klokte de snelste tijd die ook voor hem niet geheel vlekkeloos verliep.

Het is opvallend om te zien dat als alle coureurs vrijwel meteen het circuit op gaan Max Verstappen de enige is op zachte banden. Het is niet verwonderlijk dat hij daarop vroeg in de sessie de snelste is. Teamgenoot Sergio Perez begint op de medium banden en geeft Verstappen daarop goed partij, de twee wisselen voortdurend stuivertje. De Nederlander klaagt echter over zowel het op- als terugschakelen: "Verschrikkelijk." En ook over de remmen is hij nog niet te spreken: "We are dragging them."

Als meer en meer coureurs de zachte banden aanspreken, wordt het wat onrustig. Her en der rijdt men elkaar flink in de weg, met bijna crashes tot gevolg. Er komt zelfs een rode vlag, dit vanwege GPS-problemen. De teams kunnen niet inschatten waar de concurrentie rijdt.

Uitslag Eerste vrije training - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Als na de hervatting veel coureurs de zachte banden aanwenden, verandert er in de ranglijst niet eens zo veel. De Red Bulls blijven bovenaan staan, met Fernando Alonso daar pal achter, iets wat we niet voor het eerst zien dit seizoen. Max Verstappen gaat dan op een afgetrapt setje banden nog achterstevoren (zie video hieronder) en dat is zijn laatste wapenfeit.

Met zijn tijd op zachte banden blijft hij niet alleen Sergio Perez (medium) voor, maar ook Lewis Hamilton, die zich in de slotminuten toch nog opwerkt naar P2 op zachte banden. Die positie houdt hij vast als de sessie effectief beëindigd wordt door een tweede rode vlag. Het is Logan Sargeant die zijn Williams naast de baan stil heeft moeten zetten.

Nyck de Vries sluit de sessie als veertiende af met een snelste tijd die hij reed op medium banden. Hij blijft teamgenoot Tsunoda (medium) voor met 1,6 seconden. Na een forse schuiver van hem zagen we de Japanner niet meer op de baan.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'