Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Spierballentaal van Hamilton: "Mercedes maakt geen fouten"

Lewis Hamilton is er van overtuigd dat hij dit seizoen gewoon weer een goede auto af zal leveren. Zo niet, dan is hij ervan overtuigd dat zijn team het tijdens het seizoen allemaal goed weet te maken.

Velen vroegen zich af of Lewis Hamilton dit jaar nog aan de start van het Formule 1-seizoen zou verschijnen, maar in Barcelona was de Brit gewoon van de partij tijdens de testdagen. Zijn terugkeer in de paddock werd natuurlijk breed uitgemeten en de zevenvoudig kampioen werd gevraagd naar zijn winter. Heb je jezelf nog bezig gehouden met de ontwikkeling van de Mercedes-bolide, of heb je dat helemaal overgelaten aan je team? Dat vraagt RacingNews365 aan Lewis. "Ik heb vorig jaar tijdens het seizoen de ontwikkeling aandachtig gevolgd, maar zodra ik na het seizoen weg was heb ik mezelf compleet afgesloten. Ik heb mijn telefoon tijdens die pauze niet gebruikt, ik was gewoon met mijn familie." Over Formule 1 werd er toen niet of nauwelijks gepraat. "Het was niet alsof het verboden was om er over te praten, maar het was natuurlijk wel een van de laatste dingen waar ik over wilde praten. Natuurlijk praatte ik er met mijn vader wel eens over, maar niet al te vaak. Het ging erom gewoon dat ik in het heden leefde en genoot van het creëren van herinneringen met mijn familie. Het was de beste periode die ik ooit heb gehad met mijn familie."

Hamilton: "Waarom zou ik stoppen?"

Aan stoppen heeft Hamilton niet gedacht. Daar is hij naar eigen zeggen nog te goed voor. "Aan het einde van elk seizoen denkt iedereen rond mijn leeftijd natuurlijk aan de toekomst. Wat zijn de volgende stappen, wat zijn de juiste stappen voor jouw geluk?" "Ik evalueer altijd mijn opties", vervolgt de Mercedes-coureur. "Maar ik heb eerder in het vorige seizoen mijzelf gecommitteerd aan het team", zo doelt hij op zijn contractverlenging tot en met 2023. "Ik hou van wat ik doe, ik hou van mijn team, om samen naar een doel toe te werken. Ik voel me op mijn best, dus waarom zou ik weggaan?"

Mercedes maakt geen fouten

Het moge duidelijk zijn dat Hamilton weer blakend van het zelfvertrouwen is teruggekeerd in de paddock. Als hem gevraagd wordt of hij niet vreest dat Mercedes door de nieuwe regels de plank mis kan slaan, wuift hij die mogelijkheid weg. "Waarom zou ik dat ooit denken? We hebben acht titels op een rij gewonnen! Mijn team maakt geen fouten. Er is natuurlijk altijd een risico, maar fouten maken we niet. We hebben heel veel intelligente mensen in onze fabriek rondlopen en die vertrouw ik 100%." Wat er ook gebeurt, Hamilton heeft er vertrouwen in dat zijn team er het maximale uithaalt. "Met welke auto we dan ook starten aan het begin van het seizoen, goed of slecht, daar gaan we mee aan de slag. We hebben altijd al goede ontwikkelingsplannen en personeel gehad, dus ja", aldus Lewis.

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust