Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Startnummers Formule 1-coureurs 2022

Welke coureur rijdt er in 2022 met welk startnummer? Aan welk nummer op de auto kun je dit jaar Max Verstappen, Lewis Hamilton en de andere herkennen? Dit zijn alle Formule 1-startnummers voor het 2022-seizoen.

Start Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Elke coureur heeft in de Formule 1 een eigen startnummer, welke hij kiest op het moment dat hij zijn officiële F1-debuut maakt. Dit nummer blijft de rest van zijn carrière aan hem gekoppeld. Mocht een rijder twee jaar niet meer actief zijn geweest in de F1, dan komt zijn startnummer weer vrij en kan een andere coureur dat nummer gebruiken op zijn bolide.

Nicholas Latifi maakte hier in 2019 bijvoorbeeld gebruik van toen hij debuteerde in de Formule 1 met startnummer 6. Dit nummer kwam vrij doordat Nico Rosberg aan het einde van het 2016-seizoen zijn helm aan de wilgen hing.

Afgelopen seizoen deed een zelfde situatie zich voor. Yuki Tsunoda koos voor het startnummer 22. Dat nummer was tot en met 2019 verbonden aan Jenson Button, die er in 2017 voor het laatst gebruik van maakte tijdens de GP van Monaco.

Startnummers F1-coureurs 2022

Startnummer Coureur Team
1 Max Verstappen Red Bull
3 Daniel Ricciardo McLaren
4 Lando Norris McLaren
5 Sebastian Vettel Aston Martin
6 Nicholas Latifi Williams
9 Nikita Mazepin Haas
10 Pierre Gasly AlphaTauri
11 Sergio Perez Red Bull
14 Fernando Alonso Alpine
16 Charles Leclerc Ferrari
18 Lance Stroll Aston Martin
22 Yuki Tsunoda AlphaTauri
23 Alex Albon Williams
24 Guanyu Zhou Alfa Romeo
31 Esteban Ocon Alpine
44 Lewis Hamilton Mercedes
47 Mick Schumacher Haas
55 Carlos Sainz Ferrari
63 George Russell Mercedes
77 Valtteri Bottas Alfa Romeo

Ander startnummer voor Max Verstappen

Max Verstappen reed de afgelopen jaren uiteraard met startnummer 33 in de Formule 1, maar in 2022 zal er een ander nummer op de auto van de Nederlander verschijnen. De Red Bull-coureur heeft aangegeven dat hij volgend jaar met startnummer 1 zal rijden.

Dit nummer is gereserveerd voor de wereldkampioen van het seizoen ervoor, in dit geval Verstappen dus. Hij wist in de laatste ronde van de laatste Grand Prix van 2021 Lewis Hamilton te verslaan en daarmee zijn eerst wereldkampioenschap op zijn naam te schrijven.

Eén nieuw startnummer in 2022

Het komend seizoen verschijnt er ook een nieuw startnummer op de grid. Guanyu Zhou zal in 2022 zijn debuut maken in de Formule 1. De Chinees maakt de overstap van de Formule 2 en zal voor het team van Alfa Romeo uitkomen.

Zhou vervangt Antonio Giovinazzi die overstapt naar de Formule E. Met het vertrek van de Italiaan verdwijnt ook het startnummer 99 uit de Formule 1. Kimi Raikkonen besloot aan het eind van 2021 met pensioen te gaan en daarmee keert startnummer 7 komend seizoen ook niet terug in de F1.

Een ander nummer maakt wel een rentree. Alex Albon zal na een jaar aan de zijlijn weer terugkeren in de Formule 1. De Brits-Thaise coureur komt in 2022 uit voor het team van Williams en zal opnieuw met nummer 23 gaan rijden.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024