Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner bevestigt 'inleidende' Haas-gesprekken met Alfa Romeo

Guenther Steiner probeerde de aard van de gesprekken die plaatsvonden tussen hemzelf en de CEO van Alfa Romeo tijdens de Grand Prix van Monaco te bagatelliseren. Maar er is daadwerkelijk wat gaande.

Steiner Haas Monaco GP 2023 Friday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas-teambaas Guenther Steiner vermoedt dat Alfa Romeo een sponsorschap wil voortzetten, na de eerste gesprekken die gehouden zijn.

Zoals onthuld door RacingNews365 in de aanloop naar de GP van Monaco, lijkt Alfa Romeo's oordeel over het al dan niet doorgaan in de Formule 1 uit te monden in een samenwerking met het team van Haas. Het historische Italiaanse merk zal zijn partnerschap met het Sauber-team eind 2023 beëindigen. Sauber zal zijn reis in de Formule 1 voortzetten om uiteindelijk in 2026 het fabrieksteam van Audi te worden.

Haas, dat momenteel een titelpartnerschap heeft met MoneyGram, zou gesprekken voeren met Alfa Romeo tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna, maar door de afgelasting van de race in Imola werden de gesprekken verschoven naar Monaco.

Op de vraag naar een mogelijke deal met Alfa Romeo, voorafgaand aan de GP van Spanje, was Steiner onvermurwbaar dat de gesprekken met Alfa Romeo CEO Jean-Philippe Imparato in Monaco slechts 'inleidend' waren en dat hij weinig aanwijzingen had over wat de Italiaanse autofabrikant volgend seizoen zou willen doen.

"Ze kijken naar wat ze in de toekomst doen, en ze kwamen bij ons langs om te zien hoe we het doen. Een kennismaking, verder niets", vertelde Steiner aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik had de CEO nog nooit van mijn leven ontmoet en we werden gewoon aan elkaar voorgesteld. Er was natuurlijk niets te verbergen, we zeiden gewoon gedag en dat was het. Ik weet niet wat ze in de toekomst gaan doen", vertelt Steiner.

"Ik denk dat ze bekijken wat ze willen doen na hun Sauber-sponsoring, dat is mijn gevoel, maar dat hebben ze me niet verteld omdat ik het ze nooit zou vragen." Op de vraag of het Haas-team open zou staan voor een mogelijk verlies van de Haas-naam om een nieuwe sponsorovereenkomst mogelijk te maken - zoals Alfa Romeo's huidige deal met Sauber - benadrukte Steiner dat het onderwerp nog niet aan de orde is gekomen binnen zijn team. "Ik heb daar geen antwoord op, omdat we hier met Gene Haas niet over hebben gesproken. Er ligt niets op tafel, dus ik denk er niet eens over na", voegt Steiner eraan toe.

Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt