Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner: "Daarom zet Wolff Antonelli gelijk in de Mercedes"

Het hing al een hele tijd in de lucht en tijdens het Grand Prix-weekend op Monza werd het dan eindelijk officieel bekend: Andrea Kimi Antonelli mag zich in 2025 een Formule 1-coureur namens Mercedes noemen. Guenther Steiner laat zijn licht schijnen op die overstap.

Antonelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een van de slechtst bewaarde geheimen uit de F1-paddock werd een week geleden uiteindelijk bewaarheid: Andrea Kimi Antonelli maakt in 2025 zijn Grand Prix-debuut voor Mercedes. Samen met George Russell gaat de talentvolle Italiaan de strijd aan en hoopt hij serieus te kunnen vechten om de titels.

Guenther Steiner deelt zijn mening over de razendsnelle ontwikkeling van Antonelli, die zodoende op 18-jarige leeftijd al instapt bij de Zilverpijlen. "Hij zit al lange tijd in het Mercedes-kamp en er is veel moeite gedaan om hem klaar te stomen voor de F1, inclusief verschillende F1-tests en honderden uren in de simulator. De kans deed zich sneller voor dan hij misschien wilde. Het is misschien een jaar eerder dan verwacht, maar de kans is er en die moet hij grijpen", zo stelt Steiner in zijn column op F1.com.

"Ik kan de motivatie van Toto Wolff begrijpen", zo vervolgt de oud-teambaas van Haas. "Het is zoiets van: 'Laten we het proberen om hem in het koude water gooien en te kijken hoe hij zwemt'. Mercedes is erg goed in het managen van verwachtingen en zal haar best doen om hem te beschermen tegen de verwachtingen. Ze hebben hem lang getraind, hij is hier voor klaargestoomd."

Tot slot laat Steiner weten waarom hij denkt dat Wolff Antonelli nu al in de Mercedes zet. "Toto had nog een jaar kunnen wachten en Carlos Sainz een jaar kunnen laten rijden. Maar hij wilde Kimi, omdat hij denkt dat hij er klaar voor is."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld