Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Steiner geeft Magnussen opdracht mee: "Blijf bij hem uit de buurt"

Kevin Magnussen weet wat hem op de zondag van de Grand Prix van Groot-Brittannië te doen staat. En zo niet, dan heeft Geunther Steiner dat nog even duidelijk gemaakt. Met een lach wel te verstaan.

Magnussen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Dit Formule 1-seizoen kwamen Kevin Magnussen en Lewis Hamilton al twee keer tezamen in de eerste ronden van de race (Spanje en Canada). Een derde keer ziet Haas-teambaas Guenther Steiner liever niet gebeuren: "Ik denk dat Magnussen nu wel weet dat hij niet een derde keer het gezelschap van Hamilton moet opzoeken", grapt Steiner.

Maar gevraagd of hij zijn coureurs over zoiets kan instrueren, antwoordt hij ontkennend. "Ze moeten zelf weten wat ze aan het doen zijn en ik denk dat ze dat ook weten. In het geval van Magnussen vs. Hamilton was het steeds Kevin die de rekening gepresenteerd kreeg. Zoiets helpt niet."

"Maar ik kan ook niet iedereen vertellen wat ze moeten doen. Ik kan ook moeilijk zeggen 'rij maar wat langzamer', want dat weet je ook waar je komt te rijden en dat er misschien iemand achterop rijdt", vervolgt Steiner die overigens de schuld voor de aanvaringen met Hamilton niet in de schoenen van de Deen wil schuiven.

"Ik doe dit nu lang genoeg om te weten dat je niet meer kan zeggen dan 'jongens, doe jullie best, maar blijf uit de penarie'. Maar kunnen ze je iets garanderen? Nee, natuurlijk niet. Je kunt immers geen invloed uitoefenen op wat die overige negentien auto's doen."

Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"