Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Steiner geeft Magnussen opdracht mee: "Blijf bij hem uit de buurt"

Kevin Magnussen weet wat hem op de zondag van de Grand Prix van Groot-Brittannië te doen staat. En zo niet, dan heeft Geunther Steiner dat nog even duidelijk gemaakt. Met een lach wel te verstaan.

Magnussen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Dit Formule 1-seizoen kwamen Kevin Magnussen en Lewis Hamilton al twee keer tezamen in de eerste ronden van de race (Spanje en Canada). Een derde keer ziet Haas-teambaas Guenther Steiner liever niet gebeuren: "Ik denk dat Magnussen nu wel weet dat hij niet een derde keer het gezelschap van Hamilton moet opzoeken", grapt Steiner.

Maar gevraagd of hij zijn coureurs over zoiets kan instrueren, antwoordt hij ontkennend. "Ze moeten zelf weten wat ze aan het doen zijn en ik denk dat ze dat ook weten. In het geval van Magnussen vs. Hamilton was het steeds Kevin die de rekening gepresenteerd kreeg. Zoiets helpt niet."

"Maar ik kan ook niet iedereen vertellen wat ze moeten doen. Ik kan ook moeilijk zeggen 'rij maar wat langzamer', want dat weet je ook waar je komt te rijden en dat er misschien iemand achterop rijdt", vervolgt Steiner die overigens de schuld voor de aanvaringen met Hamilton niet in de schoenen van de Deen wil schuiven.

"Ik doe dit nu lang genoeg om te weten dat je niet meer kan zeggen dan 'jongens, doe jullie best, maar blijf uit de penarie'. Maar kunnen ze je iets garanderen? Nee, natuurlijk niet. Je kunt immers geen invloed uitoefenen op wat die overige negentien auto's doen."

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen