Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Steiner ondersteboven van dominantie McLaren: "Echt buitenaards goed"

Lando Norris weet de voorsprong van Max Verstappen in het rijderskampioenschap iedere race weer iets te verkleinen, maar zal toch flink aan de bak moeten om de Nederlander daadwerkelijk te verslaan. Guenther Steiner heeft echter het volste vertrouwen in de McLaren-coureur.

Norris win Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris doet de afgelopen tijd goede zaken, ook in het rijderskampioenschap. Max Verstappen staat inmiddels nog 52 punten voor op de McLaren-coureur, maar met nog zes races én drie sprintraces te gaan zou Norris dat gat makkelijk dicht moeten kunnen rijden. Na zijn dominante optreden tijdens de Grand Prix van Singapore lijkt dat helemaal appeltje eitje te worden voor Norris, al geeft Verstappen zich ook niet zomaar gewonnen.

Toch denkt voormalig teambaas Guenther Steiner dat Norris uiteindelijk aan het langste eind zal trekken in de titelstrijd. De Italiaan was erg onder de indruk van de McLaren-bolide tijdens de Grand Prix van Singapore en laat bij de Red Flags-podcast ook blijken er echt vanuit te gaan dat Norris er met de titel vandoor zal gaan. "Het was echt bijzonder, zo goed was McLaren daar. Echt buitenaards goed, zelfs."

"Norris kreeg het niet echt voor elkaar op zijn gemak rond te rijden, maar tegelijkertijd hoefde hij ook niet tot het uiterste te gaan. Er had echt wel meer ingezeten, denk ik, want toen ze hem vertelden dat hij zijn voorsprong moest vergroten, was dat binnen een paar ronden al gebeurd. Dat ging zo makkelijk, maar dat toont ook wel aan hoe goed die auto op dit moment is."

Met de derde plek van Oscar Piastri er nog bij deed McLaren ook fantastische zaken in het constructeurskampioenschap, waar zij inmiddels een voorsprong van 41 punten hebben ten opzichte van Red Bull op de tweede plaats. 

Toch durft Steiner vol in te zetten op Norris nu de strijd om de rijderstitel ook zijn einde nadert. "Ik durf echt te wedden dat het Lando nog lukt ook. Wat we daar in Singapore zagen was gewoon zo ontzettend goed, behalve dan die paar keer dat hij de muur aanraakte. Maar dat was gewoon zo goed dat ik er echt in geloof."

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"