Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Steiner verwijst twijfels over Hamilton naar de prullenbak: "Lewis heeft niets te bewijzen"

Lewis Hamilton vertrekt aan het einde van het seizoen naar Ferrari en trekt zo na twaalf jaar de deur achter zich dicht bij Mercedes. Volgens voormalig Haas-teambaas Gunther Steiner heeft de Brit niets te bewijzen en hoeven er geen twijfels over zijn motivatie te bestaan.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een van de grootste transfers in jaren: Lewis Hamilton rijdt vanaf 2025 voor Ferrari. De 39-jarige Brit ondertekende een meerjarig contract en vervangt Carlos Sainz, die op zoek moet naar een nieuw stoeltje. Voormalig Haas-teambaas Gunther Steiner gelooft dat het vuur in Hamilton weer wordt aangewakkerd door de overstap, zeker nu hij een aantal lastige jaren bij Mercedes achter de rug heeft sinds de invoering van het huidige technische reglement.

"Ik ben er vrij zeker van dat hij nog steeds de honger heeft en de overstap naar Ferrari zal dat alleen maar stimuleren", vertelt Steiner tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat Lewis boven enige vorm van druk staat. Daar bedoel ik mee dat hij al veel heeft bereikt en een icoon van de sport is geworden. Hij heeft simpelweg besloten om naar Ferrari te gaan."

Relatie met Vasseur

En dat kan eigenlijk niet fout gaan, denkt Steiner. "Lewis is een zevenvoudig wereldkampioen en heeft niets te bewijzen. Hij zal niet het probleem van Ferrari zijn, dat is mijn mening. Je weet hoe Ferrari is, ze proberen weer eens een wereldtitel te winnen. Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer dat voor het laatst is gebeurd, maar het is uiteraard wel een uitdaging voor Lewis. Hij heeft een goede relatie met teambaas Fred Vasseur, dat is ook een van de redenen waarom hij overstapt."

Steiner verwacht dat de goede onderlinge relatie tussen Hamilton en Vasseur gaat helpen. "Toen de jonge Hamilton in andere klassen actief was, racete hij altijd voor het team van Fred. Ze zijn dus goede vrienden en dat zal helpen. Ik denk dat ze het samen proberen te doen en dat dat een goed idee is. Gaat het werken? Dat weten we niet, want het is erg lastig om een wereldtitel te winnen. Ferrari krijgt het altijd bijna voor elkaar, maar nooit echt." 

"Het is duidelijk dat ze denken dat hun tijd zal komen. En daarom denk ik dat Lewis bewust voor een aantal jaren heeft getekend om er zeker van te zijn dat hij genoeg tijd heeft om het (de achtste titel, red.) voor elkaar te krijgen", sluit Steiner af.

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'