Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oliver Bearman

Steiner waarschuwt Bearman: "Het wordt een reality check"

Oliver Bearman zal aan het begin van dit seizoen niet hebben verwacht dat hij tot twee keer toe in mocht stappen tijdens de Formule 1 Grand Prix-weekend, maar het overkomt de jonge Brit toch. De voormalig teambaas van Haas, Guenther Steiner, waarschuwt Bearman wel voor zijn avontuur bij het Amerikaanse team in Azerbeidzjan.

Bearman FP1 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oliver Bearman krijgt opnieuw de kans om zich tijdens een Grand Prix te laten zien. Eerder kreeg hij dat natuurlijk al tijdens de GP van Saoedi-Arabië, waar hij de plaats innam van Carlos Sainz. Nu vervangt hij Kevin Magnussen, die een raceban uitzit. En dus krijgt de jonge Brit de gelegenheid om zijn tweede Formule 1-race te rijden. Guenther Steiner kent Bearman natuurlijk uit zijn tijd bij Haas, al begint de oud-teambaas zijn verhaal met het raceverbod van Magnussen.

"Kevin deed het goed in Monza. Als hij in de positie zit om iets te scoren, staat hij op achter het stuur. Als hij gemotiveerd is, is hij een erg goede coureur", aldus Steiner in zijn column op F1.com. "Nu krijgt hij wat vrije tijd met dit raceverbod! Het was heel goed mogelijk dat hij voor het einde van het jaar een ban zou krijgen, omdat hij zo dicht op de limiet zat."

Steiner vervolgt: "Is hij blij met het verbod? Nee. Was het onverwacht? Nee. Hij heeft in het begin van het jaar te veel dingen gedaan die hij misschien niet had moeten doen. Deze (straf) was eigenlijk niet zo erg, maar als je een straf krijgt, krijg je ook penaltypunten", zo is de logische redenering van de oud-teambaas van Haas.

Dan springt Steiner over naar de vervanger van Magnussen, namelijk Oliver Bearman. "Ollie was de logische keuze om hem te vervangen bij Haas, maar het wordt ook een reality check. Om in een Ferrari te springen is één ding, om in een auto te springen die geen podiumplaatsen kan pakken, is iets heel anders."

"Maar het is goed voor hem om in de auto te stappen in aanloop naar zijn fulltime debuut bij het team voor volgend jaar. Hij deed het geweldig voor Ferrari in Saoedi-Arabië en ik weet zeker dat hij het ook goed zal doen in Bakoe, en dan ook volgend seizoen", zo sluit Steiner af.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld