Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Sterke slotsessie voor Viscaal (19) in Formule 3-test

Voor Bent Viscaal is er een nieuwe periode gestart. De jonge Tukker is na een ijzersterk seizoen in de Euroformula Open-klasse opgestroomd naar de ‘nieuwe’ Formule 3, en rijdt daarin voor het HWA Racelab. Viscaal mocht op dinsdag en woensdag aan de slag met zijn nieuwe bolide op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar een collectieve testtweedaagse werd gehouden.

Waar koploper Leonardo Pulcini een 1.32,222 liet noteren, daar hoefde de lerende Viscaal slechts één tel inleveren. De 19-jarige uit Albergen ging liefst 140 maal in het rond over het Noord-Spaanse circuit, dat op beide dagen eens blank kwam te staan door de regenval.

“De test ging best oke, we hebben veel verschillende dingen kunnen testen”, vertelt Viscaal aan RacingNews365. “Sommige dingen waren positief, sommige waren negatief, maar we hebben in ieder geval genoeg uit kunnen proberen. P7 in de laatste middagsessie was erg bemoedigend. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de balans en ook mijn eigen rijkunsten kunnen nog iets beter, maar goed, daarvoor zijn het natuurlijk ook testdagen!”

Viscaal wist tijdens de tweede middagsessie binnen twee duizendsten van zijn zeer ervaren teammaat Jake Hughes te blijven. De 24-jarige Brit won al drie wedstrijden in de voorloper van de nieuwe Formule 3, de GP3 Series. Samen met Viscaal en de Duitse Iraniër Keyvan Andres (vorig jaar bij Van Amersfoort Racing in het EK F3) moet hij het HWA Racelab, dat nieuw is voor de serie onder de Formule 2, vooruit helpen.

“We gaan volgende week naar Hongarije toe om nog twee dagen te testen, zie het als de puntjes op de i zetten. Daarna mogen we naar Barcelona, begin mei, voor de eerste races!”, besluit Viscaal.

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1