Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Strijdlustige Hamilton waarschuwt Red Bull: 'Had in Spanje al met ze kunnen vechten'

Lewis Hamilton zit na het Grand Prix-weekend in Spanje weer helemaal lekker in zijn vel. Na een sterke race heeft hij zijn vizier gericht op Red Bull en Ferrari.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Lewis Hamilton werd in de eerste ronde van de Spaanse Grand Prix aangetikt door Kevin Magnussen, waarna hij een lekke band opliep en ver terugviel. Rijdend op een ruime minuut achterstand van zijn concurrenten dacht Hamilton dat hij een verloren race reed.

Niets was minder waar, want de razendsnelle Brit werkte zich op tot de vierde plek en ging zelfs Carlos Sainz weer voorbij. Het gat naar de rest van de toppers had hij in de race ook aanzienlijk verkleind. Door een motorprobleem verloor hij uiteindelijk P4 alsnog aan Sainz, maar zijn comeback tovert een grote glimlach op het gezicht van de zevenvoudig wereldkampioen.

"Dit voelt als een overwinning", jubelt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Het voelt eigenlijk beter dan een overwinning als je van zo ver terugkomt. Als je met zoveel tegenslag te maken krijgt en zover achter ligt..."

Hamilton kreeg een boost toen hij op zaterdag werd aangemoedigd door een jonge fan. "Op zaterdag sprak ik met een jong meisje, dat mij inspiratie gaf. Het was een vijfjarig meisje dat terminaal ziek is. Ze vroeg of ik de race voor haar kon winnen. Ik vertelde haar dat ik niet wist of dat kon lukken, maar ik ging wel alles voor haar geven. Voor mij was dit een beetje als een overwinning, die ik opdraag aan haar."

Hamilton richt vizier op toppers

Ook al eindigde hij op een vijfde plek, Hamilton is er van overtuigd dat hij zonder problemen had kunnen strijden om de zege met de Red Bull-coureurs. "We hebben veel vooruitgang geboekt en de racepace is veel en veel beter", klinkt hij opgetogen over de Mercedes-upgrades.

"In de kwalificatie hebben we dus wel wat verbeteringen te maken. De auto van George was op zaterdag wat anders, want daar had het team wat mee geëxperimenteerd. Dat bleek de juiste keuze te zijn, dus misschien kan ik dat de volgende race doen."

Gevraagd of hij hoopt weer mee te kunnen gaan strijden om Grand Prix-zeges, lijkt Hamilton te denken van wel. "Deze race was in ieder geval een prachtig signaal dat we de goede kant op gaan. Ik heb geen twijfel dat we dit jaar voor overwinningen kunnen strijden."

"Als ik deze zondag mijn problemen niet had gehad, dan had ik zelfs kunnen strijden met de Red Bulls, dus dat geeft me veel vertrouwen dat we op een dag weer voor zeges kunnen strijden", aldus Hamilton. Volgende week misschien al, Lewis? "Oh, dat weet ik niet hoor. Ik denk niet dat we daar snel genoeg voor zijn. In Monaco zullen we nog niet goed genoeg zijn om de poleposition te pakken."

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

83 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels