Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Stroll bevestigt afscheid van race-engineer

Voor Lance Stroll wordt de Grand Prix van Australië een speciale. De Canadees neemt namelijk afscheid van zijn huidige race-engineer Ben Michell, om bij de volgende race in Japan te worden vergezeld door een nieuwe kompaan.

Stroll Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een race-engineer en een coureur zijn in de meeste gevallen twee handen op een buik. Als je bijvoorbeeld Max Verstappen zegt, dan komt daar al vrij snel de naam van Gianpiero Lambiase achteraan, de race-engineer van Verstappen. Lance Stroll krijgt na drie races in 2024 al een nieuwe engineer aan de muur.

Na drie jaar komt er namelijk een einde aan de samenwerking tussen Stroll en race-engineer Ben Michell. Vanaf de Grand Prix van Japan, over twee weken, wordt Michell namelijk gepromoveerd tot Head of Performance Optimalisation bij het team uit Silverstone. De nieuwe race-engineer van Stroll wordt Andrew Vizard. Hij is momenteel nog Senior Performance Engineer bij het team, maar was eerder al werkzaam bij Williams als race-engineer.

Vizard was zelfs al even race-engineer van Stroll, want hij vervulde die rol al tijdens de eerste vrije training in Djedda van twee weken geleden. Zo'n wissel tijdens het seizoen lijkt nogal wat impact te hebben, maar Stroll ziet dat niet zo. "Ik denk niet dat het zo moeilijk is, Andrew bereidt zich al een tijdje voor, gaat mee naar races en brengt tijd door in de fabriek", zo vertelt de Canadees aan diverse media waaronder RacingNews365.

Klapper in Djedda

"Ik denk dat het vrij soepel moet gaan. Maar de afgelopen jaren waren erg leuk met Ben", zo zegt Stroll. Hij zal in ieder geval hopen dat hij aan de zijde van Michell wat punten mee naar huis kan nemen in hun laatste race. En niet zoals in Saoedi-Arabië na een aantal rondjes uit te stappen vanwege een crash. Stroll blikt terug op die heftige klapper. "De auto was tricky. Maar om eerlijk te zijn, ik was aan het pushen tijdens de race en ik raakte de muur. In Djedda ben je aan het pushen en het was een fout van mijn kant, zo veronderstel ik."

Met de Grand Prix van Australië voor de deur weet Stroll wel waar het team aan moet werken. "We hebben een goede pace in de kwalificatie, maar we hebben wat meer bandenslijtage (op de zondag, red.). De Mercedes en McLaren lijken wat sneller te zijn op zondag, maar we hebben een paar ideeën die we uitproberen om onszelf wat sneller te maken."

Stroll vervolgt: "We hebben wat dingen in de pijpleiding zitten voor de komende races en in deze fase van het seizoen weet je dat iedere kleine stap een verschil maakt. De echte focus ligt op de racepace. Dat was ons sterke punt vorig jaar, maar daar lijken we het nu wat moeilijker mee te hebben", zo sluit hij af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen