Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Stroll haalt uit naar 'jaloerse' criticasters: "Media maken je kapot"

Kritiek vanuit de media is Lance Stroll niet vreemd en de Canadees probeert daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Toch kan hij zich niet inhouden als hem wordt gevraagd naar het beeld wat de pers van hem schetst. Daarin wordt de Racing Point-coureur regelmatig als pay-driver afgeschilderd, terwijl Stroll in de opstapklasses een meer dan behoorlijke carrière had.

Stroll podium monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Toegegeven: de miljoenen van Strolls vader Lawrence, eigenaar van het huidige Racing Point, hebben Lance geen windeieren gelegd. Mede dankzij de investeringen van zijn vader rijdt Stroll al drieënhalf jaar in de koningsklasse, maar in de jaren ervoor heeft de Canadees een aardig cv opgebouwd. Zo won hij het Italiaans Formule 4-kampioenschap, pakte hij een Europese Formule 3-titel en maakte hij deel uit van het opleidingsteam van Ferrari.

"Ik denk dat ik mijzelf heb bewezen op weg naar de Formule 1. Ik weet dat ik slechte jaren en problemen heb gehad, maar anderzijds zijn er ook hoogtepunten in mijn Formule 1-carriere", zo verwijst Stroll naar eerdere podiumfinishes in Azerbeidzjan en Italië in de podcast 'In the Pink'. Toch wordt hij vaak weggezet als een coureur die vooral dankzij geld en niet zijn talent in de Formule 1 bivakkeert, maar Stroll geeft aan dat hij daaraan gewend is geraakt.

"Ik realiseerde mij als snel dat mensen jou snel zo gaan bekijken (als paydriver, red.) en dat de media je kapot maken wanneer je een slecht resultaat behaal of een fout maakt. Ze proberen je naar beneden te halen. Iedereen heeft zijn mening. Ik laat mijn prestaties op de baan voor zich spreken en probeer in mijn eigen bubbel te blijven en de negativiteit van buitenaf niet toe te laten", vertelt Stroll, die aangeeft dat de meeste criticasters 'gefrustreerd' en 'jaloers' zijn.

Meestal neemt de Canadees de mening van anderen dan ook niet serieus en weet inmiddels hoe met de kritiek om te gaan. "Je kunt er beter om lachen. Als je dat niet doet, wil je het liefste huilen."

Is het nu een goed of tegenvallend seizoen voor Max Verstappen? Een ding is zeker: de wereldtitel is buiten beeld. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen praten je bij in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes