Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Team De Rooy keert na emotioneel jaar sterk terug in Dakar Rally 2022

Vorig jaar schitterde het Nederlandse Team De Rooy door afwezigheid in de Dakar Rally, maar dit jaar zijn ze terug. En hoe! Met niet minder dan vier gloednieuwe trucks moet de aanval op de Russen van Kamaz worden geopend.

Zeg je 'Dakar' in combinatie met 'trucks', dan zeg je automatisch 'Team De Rooy'. Groot was dan ook de teleurstelling toen hoofdsponsor Petronas het vorig jaar niet gepast vond om in tijden van corona mee te doen aan 's werelds bekendste woestijnrally. Dit jaar echter is men terug met een ijzersterke formatie. In totaal worden er vier Iveco's opgesteld. Drie daarvan worden bestuurd door Janus van Kasteren jr., Vick Versteijnen en Mitchel van den Brink. De vierde truck is voor Martin van den Brink, die niet langer meer uitkomt voor zijn eigen Mammoet Rallysport, maar voor Team De Rooy. Zo is Mammoet Team De Rooy geboren. Dat vader Van den Brink (Martin is de vader van Mitchel), voor De Rooy uitkomt, kent een verdrietige geschiedenis. Hij neemt de cockpit over van Ton van Genugten, die in augustus omkwam bij een bedrijfsongeval. Toen ook vaste coureur Federico Villagra zich moest terugtrekken, kopte teamleider Gerard de Rooy bij Van den Brink aan.

KAMAZ de grote topfavoriet

Hoe beroemd de naam De Rooy ook is in de Dakar Rally, favoriet is de formatie niet. Die eer valt toch echt het Russische Kamaz te beurt. De ploeg treedt met de bekende namen aan: Dmitry Sotnikov, Anton Shibalov, Eduard Nikolaev en Andrei Karginov. De twee eerstgenoemden werden vorig jaar ook eerste en tweede in het algemeen klassement. Eén belangrijke outsider en smaakmaker ontbreekt dit jaar. Het Wit-Russische MAZ is niet toegelaten tot de Dakar Rally, hetgeen te maken heeft met de politieke onrust in dat land, dat we tegenwoordig ook kennen als Belarus. Andere outsiders die wel aanwezig zijn, zijn Martin Macik namens Big Shock Racing, Ales Loprais namens Instaforex Loprais en Ignacio Casale van Tatra.

N7bgGqFzirM

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst