Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Team Redline-directeur Kerkhof verklaart winnende opmars in nacht van Daytona: "Max Verstappen"

Max Verstappen, Ole Steinbraten en Gianni Vecchio hebben zondagmiddag namens Team Redline de iRacing 24 uur van Daytona gewonnen. Hoe speelde men dat klaar en wat ging er in de topklasse mis voor de favorieten van Team Redline? Directeur Atze Kerkhof legt uit.

iRacing Daytona 24
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Team Redline

Het was vooral in de nacht van de iRacing 24 uur van Daytona dat de #69-formatie van Max Verstappen, Gianni Vecchio en Ole Steinbraten de weg naar voren wist in te zetten. Waar men het verschil maakte? RacingNews365 legde die vraag voor aan Team Redline-directeur Atze Kerkhof. Zijn duidelijke antwoord: "Max Verstappen."

"Max Verstappen heeft 's nachts niet minder dan vier stints gereden, waarin hij even flink heeft aangetrapt", zo verduidelijkt hij. Daarmee sloeg men een gat naar het eerste rivaliserende team, maar de zusterauto van Verstappen, Gianni Vecchio en Ole Steinbraten verloor de aansluiting tevens door een disconnect, waarna de formatie opnieuw moest inloggen.

"Maar het was gewoon een erg goed race, vlekkeloos zelfs", klinkt het vol trots. In de GTP-klasse, de topklasse, kon Team Redline geen gooi doen naar het podium, maar dat was buiten de schuld van het team om. Kerkhof legt uit.

"Door een fout van iRacing duren de pitstops van de BMW Hypercars (waar Team Redline mee rijdt, red.) 5 seconden langer dan die van de andere auto's. Na het doorvoeren van de Balance of Performance met betrekking tot de fuel capacity zijn ze vergeten de pitstoptijden weer gelijk te trekken."

"Dan heb je het over 31 pitstops die steeds 5 seconden te lang duren. Anders hadden we ook daar kunnen winnen", vervolgt Kerkhof. "Maar goed, shit happens."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein