© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: "Verstappen en Ricciardo zijn gewaarschuwd"

28 okt. 2018 09:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Red Bull Racing kwam met hoge verwachtingen naar de Grote Prijs van Mexico en sloeg tijdens de kwalificatie genadeloos toe. Met een compleet eerste startrij voor de Oostenrijkse renstal heeft het de beste papieren in huis om de Mexicaanse GP te winnen. Voor teambaas Christian Horner maakt het niet uit wie de zege pakt, zolang beiden het teambelang maar voorop stellen.

"Zondagochtend hebben we nog een teambespreking en gaan we met Max Verstappen en Daniel Ricciardo in gesprek over de strategie voor de race. Ze mogen vrijuit racen, maar ze moeten wel in hun achterhoofd houden dat ze deel uitmaken van het team en dat het teambelang voor hun eigen belang gaat", aldus Horner na afloop van de kwalificatie tegenover de pers.

Ricciardo en Verstappen vochten al menig duel met elkaar uit op de baan. Soms op het scherpst van de snede zoals tijdens de GP van Maleisië in 2016 waarbij beiden elkaar net voldoende ruimte gaven. Soms ook met een minder goede afloop zoals tijdens de GP van Azerbeidzjan eerder dit seizoen waarbij het gevecht leidde tot een dubbele uitvalbeurt.

Ondanks dat Horner zich bewust is van de dadendrang van zijn coureurs is hij ervan overtuigd dat de beide kemphanen geen onnodige risico's nemen.

"In de basis willen wij onze coureurs vrijuit laten racen, maar wel op een respectvolle manier. De race win je nu eenmaal niet in de eerste bocht, maar kun je er wel verliezen. Het belangrijkste is dat we goed met de banden omgaan, want die hebben hier in Mexico behoorlijk wat te lijden. Daarna moeten we kijken hoe we met onze strategie voor Mercedes en Ferrari blijven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen