Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull: "Verstappen en Ricciardo zijn gewaarschuwd"

Red Bull Racing kwam met hoge verwachtingen naar de Grote Prijs van Mexico en sloeg tijdens de kwalificatie genadeloos toe. Met een compleet eerste startrij voor de Oostenrijkse renstal heeft het de beste papieren in huis om de Mexicaanse GP te winnen. Voor teambaas Christian Horner maakt het niet uit wie de zege pakt, zolang beiden het teambelang maar voorop stellen.

"Zondagochtend hebben we nog een teambespreking en gaan we met Max Verstappen en Daniel Ricciardo in gesprek over de strategie voor de race. Ze mogen vrijuit racen, maar ze moeten wel in hun achterhoofd houden dat ze deel uitmaken van het team en dat het teambelang voor hun eigen belang gaat", aldus Horner na afloop van de kwalificatie tegenover de pers.

Ricciardo en Verstappen vochten al menig duel met elkaar uit op de baan. Soms op het scherpst van de snede zoals tijdens de GP van Maleisië in 2016 waarbij beiden elkaar net voldoende ruimte gaven. Soms ook met een minder goede afloop zoals tijdens de GP van Azerbeidzjan eerder dit seizoen waarbij het gevecht leidde tot een dubbele uitvalbeurt.

Ondanks dat Horner zich bewust is van de dadendrang van zijn coureurs is hij ervan overtuigd dat de beide kemphanen geen onnodige risico's nemen.

"In de basis willen wij onze coureurs vrijuit laten racen, maar wel op een respectvolle manier. De race win je nu eenmaal niet in de eerste bocht, maar kun je er wel verliezen. Het belangrijkste is dat we goed met de banden omgaan, want die hebben hier in Mexico behoorlijk wat te lijden. Daarna moeten we kijken hoe we met onze strategie voor Mercedes en Ferrari blijven."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training