Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Teams buitenspel bij opstellen nieuwe F1-kalender, FIA bepaalt

De FIA en Liberty Media hebben de vrije hand bij de invulling van de herziene Formule 1-kalender van 2020. De teams hebben niet langer inbreng, om het beslissingsproces te versnellen.

Start gp spanje2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Dat staat in een verklaring die Liberty Media-baas Chase Carey aan verschillende media heeft gestuurd. De kalender was een van de belangrijkste onderwerpen tijdens een telefonische vergadering tussen Carey, Ross Brawn en de tien Formule 1-teambazen. Hierin werden de gevolgen van de coronapandemie besproken. Het streven is nog altijd om het seizoen zo snel mogelijk van start te laten gaan. Met het schrappen van de races in Zandvoort, Barcelona en Monaco lijkt een seizoenstart in Azerbeidzjan op 7 juni waarschijnlijk, afhankelijk uiteraard van de wereldgezondheidssituatie. In ieder geval hebben FIA en Liberty Media ‘carte blanche’.

“In deze buitengewone tijden bespraken wij en de FIA met de teams de behoefte aan meer flexibiliteit. We willen een nieuwe kalender presenteren zodra de COVID-19-situatie verbetert. Tijdens deze bijeenkomst was er volledige steun voor plannen om zoveel mogelijk geschrapte races alsnog in te halen.” Zandvoort zou mogelijk op 16 of 23 augustus ingehaald kunnen worden, terwijl de al eerder afgezegde Grands Prix van Bahrein en China mogelijk eind november, begin december worden geagendeerd.

Tegelijkertijd werd gisteren duidelijk dat het nieuwe technisch reglement als gevolg van de coronacrisis pas in 2022 wordt geïntroduceerd, een jaar later dan gepland.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1