Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Ten Brinke dolblij na tiende plek: "We hadden iets recht te zetten"

Na een lastige vierde etappe tijdens de Dakar-Rally was er voor Bernhard ten Brinke en zijn navigator Xavier Panseri na de vijfde etappe alle reden tot lachen. Ze begonnen namelijk als 43e aan de etappe, maar eindigden uiteindelijk als tiende.

Ten Brinke was na afloop niet alleen blij met het mooie resultaat, maar was vooral ook onder de indruk van de inzet van het team. "Onze vaste monteurs mochten vandaag niet aan de Hillux werken, daarom hebben we eerst zelf gesleuteld, waarna de monteurs van de truck ons hebben afgelost. Het bewijs dat we een fantastisch team hebben."

Volgens de organisatie is de Dakar Rally van 2019 de zwaarste ooit en daar is Ten Brinke het helemaal mee eens. "We hebben vandaag heel veel stof gehapt, maar ook zeker zo'n 60 deelnemers ingehaald. Normaal is het al heel zwaar als je off road moet met heel veel flinterdun fesh fesh, maar als je als 43e auto moet starten, wordt het echt enorm zwaar."

De Toyota-coureur beschouwt de tiende plek als de beloning voor een dag hard werken en benadrukt vooral de rol van zijn navigator hierin. "Dit was een echte Dakar-etappe, een zeer lange dag met alles erop en eraan. We wilden iets rechtzetten en dat is gelukt. Ik ben enorm trots op Xavier, die opnieuw goed navigeerde. Het was flink afzien, maar onze tiende plek is een mooi resultaat."

Voor vandaag is een rustdag gepland zodat de deelnemers de accu kunnen opladen voor de resterende vijf etappes. Het doel van de Nederlander voor de tweede week is in ieder geval duidelijk: "In de resterende etappes gaan we op zoek naar dagsuccessen en zullen we proberen Nassar Al-Attiyah, onze teamgenoot en leider in het algemeen klassement, te helpen aan de overwinning in de Dakar Rally."

Door de tiende plek in de vijfde etappe is Ten Brinke nu opgeklommen naar de dertiende plaats in het algemeen klassement.

Breaking Horner hoopt op verrassende move Vettel: "Dat zal hoofdpijn opleveren"