Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Tevreden Leclerc dacht even dat hij een Red Bull kon pakken: "Maar wist snel beter"

Charles Leclerc gaat de zomerstop in met een podiumplaats in de Grand Prix van België. Heel even dacht hij dat er meer in zat dan een derde plek...

Leclerc Perez Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc vierde tijdens de Grand Prix van België zijn derde podiumplaats van dit seizoen. De race op zondag mocht hij vanaf pole aanvangen vanwege de gridstraf van Max Verstappen, maar ondanks een goede start was hij zijn eerste plek de eerste ronde voor Les Combes al kwijt aan de Red Bull van Sergio Perez. Ondertussen kwam ook Max Verstappen eraan, die niet veel later in de race beide coureurs met rasse schreden voorbij reed. Dit resulteerde in een overwinning voor de Nederlander, een tweede plaats voor zijn teamgenoot Perez en een derde podiumplek voor de Monegask.

Geen verkeerd resultaat als je kijkt naar de voorgaande prestaties van Ferrari tot nu toe dit seizoen, zo heeft Sainz het podium dit jaar namelijk nog helemaal niet gezien. Ook tijdens de GP van België eindigde Leclerc weer voor zijn teamgenoot Sainz. Na de race liet hij dus ook weten tevreden te zijn met die podiumplek: "Dit was zonder twijfel het hoogst haalbare."

Een overwinning zat er niet in voor het Italiaanse team. "Je hoopt altijd een race te winnen, maar realistisch gezien wisten we dat beide Red Bulls veel sneller zouden zijn. Maar ons doel was om de hoeveelheid punten te maximaliseren met het pakket dat we hadden, en eerlijk gezegd denk ik niet dat we het beter hadden kunnen doen."

"Oké, misschien kunnen we wel de tweede plaats pakken"

De pitstopstrategie van Leclerc was vergelijkbaar met die van de Red Bulls. "Eigenlijk moesten we reageren op wat Lewis Hamilton achter ons ging doen, waardoor de Red Bull een ronde later op ons moest reageren. Hierdoor hadden we eigenlijk allemaal dezelfde strategie, want iedereen reageerde op de strategie van de ander. Onze strategie was gebaseerd op Lewis en we probeerden hem achter ons te houden. Hij had een goed tempo, maar ik had het gevoel dat we hem onder controle wisten te houden."

De 25-jarige coureur raakte wel wat tijd kwijt omdat hij brandstof moest besparen. "Een beetje teveel. Maar aan de andere kant, toen Checo aan het eind weer een paar ronden begon te pushen, kon ik daar niet aan tippen. Dus ik denk dat zij ook een beetje marge hadden." Even had de Ferrari-coureur nog het idee dat hij aan Sergio voorbij kon: "Ik wist niet hoeveel hij aan het besparen was, maar ik wist hoeveel ik bespaarde, dus ik dacht: 'Oké, misschien kunnen we de tweede plaats pakken', maar ik begreep daarna al snel dat hij gewoon aan het besparen was..."

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami